Sicer s popolnimi podatki o tekmovanjih v začetku devetdesetih ne razpolagamo, toda po hitrem pregledu arhivov se zdi, da v tekmovanjih NZS še nihče nikoli ni dosegel več kot sedem golov na eni tekmi. Daljnega leta 1995 je Oskar Drobne zabil sedemkrat v pokalu proti Cankovi, aprila 2007 pa se je v 3. SNL zahod sedmih zadetkov razveselil tudi Dejan Kefert, tedaj član Portorož-Pirana. Primorci so s 7:1 odpravili Svobodo.


V soboto je na tekmi proti Ilirski Bistrici rekordna pravljična sedmica uspela še napadalcu Tabora Marku Črganu, ki smo ga pri SNPortalu povprašali, kako se je počutil ob takšnem zgodovinskem dosežku.

“Občutki so mešani, seveda je bilo veliko veselja ob doseženih zadetkih in obenem tudi presenečenja ob tolikšnem številu zadetkov, ki smo jih dosegli. Seveda tega dejstva, da sem prvi, ki je dosegel tako število zadetkov, nisem vedel, obvestili so me soigralci, ki so izvedeli preko medijev in po tem dogodku je bilo veliko zbadljivk in heca,” je z nekaj smeha sprva povedal Črgan.

Čeprav je Ilirska Bistrica spomladi zelo skromna, takšnega rezultata  pred tekmo seveda nikakor ni pričakoval. “Nasprotna ekipa je sicer prišla na tekmo z zgolj desetimi igralci, pričakovali smo seveda zmago, tako pač gremo v vsako tekmo. Vendar da bomo zmagali z 11 goli prednosti, si nismo niti upali pomisliti, saj smo imeli v prejšnjih tekmah veliko težav z realizacijo, kar upamo, da se je s to tekmo popravilo. Seveda si tudi jaz nisem mislil, da bom kdaj dosegel sedem golov na eni tekmi, čeprav sem enkrat že štirikrat meril v polno. Vendar verjemite mi, zelo težko je doseči toliko golov,” nam je še zaupal osrednji junak tekme.

Zanimivo je tudi, da je Črgan tokrat dosegel sedem golov, medtem ko jih je doslej v celotni sezoni manj, ‘zgolj’ pet. Zanimalo nas je, kaj je bilo v soboto drugače kot sicer. “V jesenskem delu sem se poškodoval in tako izpustil kar nekaj tekem, v tem delu pa zaenkrat nisem prihajal v veliko priložnosti, seveda do te tekme. (smeh) Ne vem, žoga je po naši perfektni travnati površini, ki se je ne bi sramoval marsikateri prvoligaški klub, tekla zelo hitro in mi smo jo praktično ‘skrili’. S tem, ko smo imeli posest žoge, se je nasprotnik utrudil in nam je bilo lažje. Žoga me je hotela, instinkt je bil pravi, skoraj vsak zaključek je šel v gol, neverjetno…” je navdušeno razlagala sežanska devetica.

Rdeče-črni s temi dosežki ostajajo glavni favorit za naslov prvaka. Soigralce je pohvalil tudi Črgan, za konec pa podal še krajšo napoved prav gotovo zanimivega zaključka letošnje sezone v 3. SNL zahod. “Brez kvalitetnih soigralcev in njihovih podaj bi lahko o takem dosežku samo sanjal. Zaslužili so si, da jih peljem na večerjo . (smeh) Do zaključka sezone je še šest tekem, moramo zmagovati, ker sta nam  Jadran Dekani in Adria še vedno za petami. Po naših najboljših močeh se bomo potrudili, da osvojimo prvenstvo in tudi finale pokala MNZ Koper, v katerem bomo igrali proti Dekanom. Mislim, da si tako Sežana kot okolica zaslužimo imeti drugoligaški klub, to smo v preteklosti že pokazali.”

Spremljevalci 3. SNL se kajpak sprašujemo, ali bomo ob tem videli še kaj Črganovih mojstrovin. “Seveda, vsak napadalec je lačen golov in tudi jaz sem takšen, vendar na koncu je pomembna zgolj zmaga. Morda bom kdaj drugič dosegel še več golov in boste spet pisali o rekordih,” je z nasmehom na obrazu zaključil sežanski golgeter.

 

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od T. D. L.
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Skomina o odhodu iz Izole: Občinska uprava je bila s figo v žepu.”

Damir Skomina, nekdanji ugledni sodnik, zdaj pa agent, je pred letom dni sedel na predsedn…