Dva kroga pred koncem 3. SNL zahod se zdi, da smo odgovor na eno najpomembnejših vprašanj že dobili. Resda prvaka še nimamo, a za mnoge je celo bolj zanimivo, kdo se bo uvrstil v drugo ligo, kamor letos izjemoma voditi dve mesti.


Eno od njiju si je že priigral sežanski Tabor, ki je v zanimivi tekmi ugnal četrte Bilje. 300 gledalcev na Štolfi je videlo presenetljivo vodstvo gostov, a sta še v prvem polčasu izid preobrnila Gulič in Črgan, za črno-bele pa je tik pred odmorom z drugim golom za izenačenje poskrbel Doplihar. Drugi del je bil malo manj zanimiv, Gulič je s hitrim golom poskrbel za 3:2, ta izid pa se nato konca ni več menjal. Po zadnjem sodnikov zvižgu so se tako Sežanci lahko razveselili izpolnitve prvega cilja sezone, to je uvrstitve v drugo ligo. Pred tretjim imajo namreč sedem točk prednosti, ki jim je nihče več ne more vzeti. Zdaj jim ostaja le še boj za naslov.

Tega bodo bojevali z Jadranom, ki je dobil veliki tretjeligaški ‘jadranski’ derbi, v Mirnu je namreč padla Adria. Junak tekme in deloma tudi sezone je postal izkušeni napadalec Peroša, ki je dve minuti pred koncem izkoristil najstrožjo kazen. S tremi točkami so Dekančani praktično tako blizu drugi ligi kot Tabor, a bodo morali na matematično potrditev še počakati, najkasneje do tekme z zadnjo Postojno, Temu zavedanju primerno je bilo tudi veselje pesjanov v Mirnu, saj so glavnega nasprotnika v neposrednem dvoboju vrgli iz igre. Naslednji vikend pa bodo imeli še priložnost z naslov, ko bodo na domačem terenu gostili Tabor. Tudi ta tekma bo gotovo prava poslastica.

V še eni tekmi pred (za to ligo) nenavadno visokim številom publike sta se srečala lokalna rivala Škou in Vipava. Ajdovci so, potem ko so že dvakrat zaostajali, z golom kapetana Žižmonda iz enajstmetrovke ne le prišli do prestižne zmage, temveč tudi do osmega mesta. To sicer letos ne pomeni nič posebnega, a so si ga realno kar zaslužili, če upoštevamo, kaj je spomladi prikazovala Ilirska Bistrica. Nekdanji Transport je tokrat še za domačo tekmo nabral zgolj deseterico, tako da zmaga Izole ni presenečenje. Zadelo je pet različnih igralcev, Wesley, Zupan, Bašič, Tomić, Vidaković. V Postojni je z enakim izidom pričakovano zmagal Tolmin, kar trikrat je v polno meril Peter Kavčič.

Rezultati 25. kroga 3. SNL zahod:
ADRIA 0:1 JADRAN DEKANI
Peroša (88/pen)
TABOR 3:2 BILJE
Gulič (34, 49), Črgan (42); Doplihar (15/pen, 44)
ILIRSKA BISTRICA 0:5 IZOLA
Wesley (3), Zupan (8), Bašič (12), Tomić (23), Vidaković (74)
ŠKOU 3:2 VIPAVA
Tomažič (8), Kompara (69), Žižmond (78/pen); Vidmar (5), Peršič (41)
POSTOJNA 0:5 TOLMIN
Kavčič (12, 27, 72), Kucalović (48, 63)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od T. D. L.
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Konec tekme, ki se je začela prejšnji mesec

Danes sta ekipi 3.SNL-zahod Dren Vrhnika in Brda Dobrovo odigrali tekmo, ki pa se je začel…