Derbi zadnjega kola 3.SNL zahod med tretjo Izolo in drugim Tolminom ne odloča več o ničemer in moštvi se bosta tako na stadionu pod obzidjem v Piranu udarili le še za prestiž. Oboji so v letošnji sezoni prikazali dobro igro, a s končnim rezultatom verjetno vseeno ne morejo biti zadovoljni, saj jim do prvega mesta ni zmanjkalo prav veliko.  Tolmin ima pred tokratnim nasprotnikom štiri točke naskoka in bo prednost zagotovo ubranil ne glede na izid srečanja. Jeseni  so gledalci na Brajdi videli pet zadetkov in zmago Tolmina, tudi tokrat pa se lahko nadejamo odprti igri z obeh strani, saj so kakršnekoli kalkulacije zdaj že povsem odveč. Pri domačih bo sicer manjkal kaznovani Božičič, medtem ko gostujoči strateg David Kanalec večjih težav s sestavo ekipe nima.


Naslov prvaka si je že zagotovil Ankaran Hrvatini Mas Tech, ki bo proslavitev dočakal na domačem igrišču proti Kamniku. Slednji je rezultatsko že izpadel, zato je vprašanje v kakšni postavi (in če sploh) bo pripotoval na oddaljeno gostovanje na obalo. Ankarančani v nobenem primeru ne bi smeli imeti večjih težav z uspešnim zaključkom sezone, za dodaten motiv pa bo poskrbel še Elvis Šahinović, ki lovi lovoriko najboljšega strelca lige. Ob slavju pa bodo morali novi prvaki kmalu že začeti s pripravami na novo sezono, saj jih ob preskoku v višji rang čaka kar precej dela. Najbolj skrbi predvsem infrastruktura, a v taboru obalnega tretjeligaša zagotavljajo, da bodo še do pričetka nove sezone uredili slačilnice in vse potrebno za 2.SNL.

Zarica, ki si je v prejšnjem krogu vendarle zagotovila obstanek, precej mirno pričakuje srečanje z Ivančno Gorico, težave pa ji povzroča edinole igrišče, saj bo tekma zaradi slabih pogojev spet odigrana na umetni travi kranjskega športnega centra. Izpadle Bilje gostujejo v Trbovljah, kjer oslabljeno moštvo knapov po porazu na derbiju pričakuje vsaj drugo zaporedno domačo zmago. Zagorje na drugi strani tokrat gostuje, z zmago v Mirnu pa bi lahko prehitelo Adrio in prišlo celo do četrtega mesta. Brda, ki se na lestvici nahajajo med obema tokratnima nasprotnikoma, so namreč prosta in so sezono že zaključila. Na zadnji tekmi pa se bo Sežanski Tabor na lokalnem obračunu pomeril z Jadranom iz Dekanov in je glede na formo v zadnjih srečanjih rahel favorit.

Naj omenimo še to, da se zaključujejo tudi tekmovanja v četrtem rangu in da sta ligi na primorskem in gorenjskem že odločeni. V EPNL si je naslov že zagotovila Cerknica in v kolikor bo sprejela možnost napredovanja, se Notranjski zopet obeta vsaj 3.SNL. Na gorenjskem pa z neulovljivo prednostjo vodi Sava, ki je lani to možnost zavrnila, pri čemer  zaenkrat nič ne kaže, da bi bilo letos kaj drugače. Tudi po tej sezoni gre zato pričakovati raznorazne probleme s sestavo in licenciranjem, a prej se mora tekmovanje sploh končati. Počakajmo torej še na zadnje kolo, pa čeprav to ne odloča o ničemer več.

Tekme 26. (zadnjega) kroga 3.SNL – zahod, sobota ob 18:00:

Tabor Sežana : Jadran Dekani  
Izola : Tolmin  
Adria : Zagorje  
Rudar Trbovlje : Bilje  
AH Mas Tech : Calcit Kamnik  
Zarica Kranj : Ivančna Gorica 

 Avtor: Tim Dobovšek

[author ]3.SNL Zahod[/author]

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od T. D. L.
Naloži več novic iz 3. liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Domov se vrača Miral Samardžić

Nekdanji reprezentant Slovenije je nov izziv našel v svojem rojstnem mestu. Nastopal bo v …