Na srečanju letos razpoloženih moštev Zarice in Rudarja se je v Kranju zbralo malo gledalcev, a so zato lahko videli zanimivo tekmo. Gostje iz Trbovelj so že v peti minuti po protinapadu prišli do odlične priložnosti, zadnji domači igralec Gashi pa je prodirajoča Laznika v kazenskem prostoru zaustavil s prekrškom. Vsaj tako je ocenil glavni sodnik srečanja Skomina, ki je pokazal na belo točko, kosovski novinec v zariških vrstah pa jo je pri tem odnesel le z rumenim kartonom. Zanesljiv izvajalec najstrožje kazni je bil gostujoči organizator igre Karamarković. Nato pa je v ospredje stopil igralec Rudarja Dejan Cvjetić, ki bi moral biti na tekmi pretekli vikend v Trbovljah proti Taboru izključen, a je po njegovem drugem prekršku takratni delivec pravice Matković karton pokazal napačnemu igralcu. Tokrat je isti igralec ob vnovično grobi igri ni odnesel tako dobro in Skomina ga je po manj kot pol ure upravičeno izključil. Pravica je tako Cvjetiča le prikrajšala za igranje v Kranju, to pa je bržkone tudi odločilo tekmo, saj je Rudar odtlej igral precej slabše. Domači so po prekrških nad Stankom prišli do dveh enajstmetrovk, ki jih je v vodstvo pretvoril izkušeni kapetan Robnik. Knapi se po tem niso več pobrali in v nadaljevanju so domači igralci le še rešetali njihovo mrežo. Zadetke za visoko in zasluženo zmago so prispevali dva Šujica, po enega pa Nazič in Babič, pri čemer je slednji končni izid postavil po odlični samostojni akciji.


Na vrhu sicer ostaja Tolmin, ki je po treh slabših domačih izidih proti Izoli le uspel priti do nove zmage. Mnogi so pričakovali bolj izenačeno tekmo na Brajdi, toda nekoliko oslabljeni gostje iz obale očitno le ne premorejo dovolj kvalitete za naskok na vrh. Tokrat so imeli lepo priložnost za morebitno presenečenje, saj so Tolminci po hitrem vodstvu sredi prvega polčasa ostali brez izključenega Kolmana. Ribičem to očitno kaj dosti ni pomagalo, saj kljub številčni prednosti niso uspeli izenačiti. Celo nasprotno, v podaljšku prvega dela je bil tudi na njihovi strani izključen Pijalič, domači pa so prek Šuligoja iz enajstmetrovke podvojili vodstvo. V nadaljevanju je tekmo s tretjim zadetkom dokončno odločil Lo Duca in točke so zanesljivo ostale v Tolminu. Pred svojimi gledalci je prav tako suvereno slavilo tudi drugouvrščeno Zagorje, ki je z dvema zadetkoma ugnalo Ivančno Gorico. Domači so hitro povedli preko Djombića, tudi tu pa sta na koncu odločila izključitev in enajstmetrovka. Na ta način so Zasavci preko kapetana Vozlja pol ure pred koncem namreč postavili končni izid.

Na lokalnem obračunu v Sežani sta se pomerila nekdanja prvoligaša Tabor in Ajdovščina Škou, tudi tu pa ni šlo brez zanimivih dogodkov. Po golih Tomažiča za domače in Mulahmetoviča za goste je nekaj časa kazalo na remi, nato pa je v drugem polčasu ajdovski branilec Krapež nespretno zatresel lastno mrežo. Kraševci, pri katerih je bil v zaključku izključen Bole, so vendarle nekako uspeli zdržati do konca in tako so tudi tu točke ostale doma. Podobno je bilo še na gorenjskem dvoboju v Medvodah, kjer Sava ni mogla slediti tempu Jezera, ki je bilo uspešno kar štirikrat. Moštvi zdaj ločita le dve točki, sodeč po dosedanjem delu pa se bodo oboji do konca borili za obstanek.

V tem boju izredno slabo kaže Kamniku, ki je tokrat z dvanajstorico proti Brdom v drugi minuti podaljška prek Semprimožnika prišel celo do točke. Kamničani so s tem na predzadnjem mestu vsaj začasno prehiteli Ajdovce, medtem ko Brda v sredini lestvice ostajajo največje razočaranje sezone. Slabo pa gre tudi Adrii in Jadranu, ki sta si po zadetku Smrtnika v zadnji minuti prav tako razdelila točki. Tudi na teh dveh srečanjih pa kajpak ni šlo brez enajstmetrovk.

Rezultati 10. kroga:
ZARICA 6:1 RUDAR (T)
Robnik 32 (pen), 37 (pen), Šujica 63, 71, Nazić 67, Babič 76; Karamarković 5 (pen)
TABOR (S) 2:1 AJDOVŠČINA ŠKOU
Tomažič 26, Krapež 57 (ag); Mulahmetović 42
KAMNIK 2:2 BRDA
Žeželj 77, Semprimožnik 92; Grudina 32, Džuzdanović 86 (pen)
TOLMIN 3:0 IZOLA
Lo Duca 19, Šuligoj 45 (pen), Kucalović 48
JEZERO-MEDVODE 4:2 SAVA
Avdić 7, 67, Đurđević 35, Marinković 83; Dojčinović 10, Mikić 89
ADRIA 2:2 JADRAN (D)
Žibernik 10, Sokanović 69; Ščulac 38 (pen), Smrtnik 90
ZAGORJE 2:0 IVANČNA GORICA
Džombić 19, Vozelj 60 (pen)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od T. D. L.
Naloži več novic iz 3. liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Trboveljski Rudar s spektakularnim napredovanjem nazaj v 3. SNL!

Rudar iz Trbovelj, nekoč že član slovenske prvoligaške scene, je nedavno gostoval v Šiški,…