Potem ko smo v prejšnjem kolu tretje lige zahod videli kar dve tekmi, ki bi ju lahko označili za derbi, tokrat podobnih medsebojnih obračunov vodilnih ne bo. Bo pa zato tu obračun, ki bi ga s stališča tradicije lahko označili za nekakšno ligaško klasiko.


Gre za srečanje dveh klubov, ki sta se doslej med seboj merila že precejkrat, večinoma tudi v močnejših tekmovanjih kot je 3. SNL. Gre seveda za Izolo in Rudar, edina kluba v ligi, ki se lahko pohvalita tudi z naslovom slovenskega prvaka pred osamosvojitvijo in kluba, ki sta v začetku devetdesetih skupaj igrala tudi v prvi ligi. Moštvi sta se sicer prvič pomerili že leta 1958, če so naši podatki pravilni pa gre že za šestinštirideseto medsebojno srečanje. Skupno so bili nekoliko uspešnejši Zasavci, toda na domačih tekmah je v prednosti Izola, ki je dobila tudi obe lanski tekmi. V vsakem primeru sta to nadvse primerna nasprotnika za uradno otvoritev prenovljenega mestnega stadiona v Izoli, kjer se bo tokrat vsaj deloma odločalo tudi o vrhu, saj je Rudar še vedno v kombinacijah za naslov. Prejšnji teden so knapi resda izgubili pomembno tekmo proti Tolminu, toda bolj skrbi forma Izole, ki se po zadnji tekmi sodeč nahaja še v večjih težavah od tokratnega tekmeca. Navijači, ki bodo zagotovo prisotni v večjem številu kot jeseni v Piranu, upajo, da se bodo domači zbrali vsaj za to, če že ne tako pomembno, pa zagotovo vsaj prestižno srečanje.

Vodilni Tolmin čaka na papirju lahka naloga, saj pričakuje dvanajstouvrščeno Ajdovščino. Na Brajdi bo kvaliteta prav gotovo na domači strani, a ne smemo pozabiti, da gre vendarle za določeno lokalno rivalstvo dveh klubov s Severne primorske. Ajdovci so jeseni doma pred 300 gledalci uspeli osvojiti točko, poleg tega so visoko slavili prejšnje kolo proti Adrii in gotovo tudi tokrat ne nameravajo kar tako prodati svoje kože. Na drugi strani Tolminci pričakujejo vsaj takšen obisk kot na jesenski tekmi in pa seveda tudi zmago za ohranitev vrha.

Nič kaj lahko delo ne bo imelo tudi Zagorje, ki ga po porazu z Zarico tokrat čaka popravni izpit v Kranju. Gre seveda za Stražišče, nasprotnik pa bo okrepljena Sava, ki je prejšnji teden že osvojila prvo spomladansko točko. Zagorjane lahko deloma skrbi tudi prva medsebojna tekma, ko so Gorenjci v gosteh dobili prvi polčas, zdaj pa bodo skušali nekaj podobnega izvesti še doma v okviru celotnega srečanja. Veliko lažja naloga čaka sosednjo Zarico, saj se pred njenim gostovanjem v Kamniku večina vprašanj ne vrti o rezultatu, temveč le še o višini zmage. Jezero Medvode čaka razigrani Tabor, dekanski Jadran pa ekipo Brd. Oba tokratna gosta sta očitno spomladi v dobri formi, tako da si gledalci lahko obetajo zanimivi srečanji. Za konec je tu še tekma Adria – Ivančna Gorica, kjer so Dolenjci sodeč po zadnjem kolu v rahli prednosti.

Pari 15. kroga:
SAVA KRANJ : ZAGORJE
IZOLA : RUDAR (T)
TOLMIN : AJDOVŠČINA ŠKOU
ADRIA : IVANČNA GORICA
JEZERO MEDVODE : TABOR (S)
KAMNIK : ZARICA (vse 29.3. ob 16:00)
JADRAN (D) : BRDA (30.3. ob 17:00)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od T. D. L.
Naloži več novic iz 3. liga zahod
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Nekdanji slovenski prvoligaš ostal brez igralcev

Koronsko leto 2021 se bliža koncu, s tem pa tudi čas prestopnega roka, ki stopi v veljavo …