Tudi v tem krogu so ljubitelji tretjeligaškega tekmovanja na zahodu lahko videli nekaj presenečenj. Osrednje srečanje v Vipolžah, kjer je gostoval trboveljski Rudar, je v nasprotju s pričakovanji postreglo s tremi zadetki in zmago gostov iz Zasavja. Vse je bilo bolj kot ne jasno že po četrt ure igre, ko so varovanci Miloša Breznikarja prišli do dveh golov prednosti. Prvega je v lastno mrežo zabil branilec Filej, za drugega pa je poskrbel mladi gostujoči napadalec Laznik. Brici v nadaljevanju niso zmogli več od častnega zadetka in točke so odšle v Trbovlje. Z njimi se je Rudar na prvem mestu izenačil s Tolminom in Adrio ter tako na najlepši možen način začel sezono.


Za pravo senzacijo pa je poskrbela Zarica, ki je na gostovanju pri enem glavnih favoritov Tolminu iztržila prvo gostujočo zmago. Kranjčane je že po nekaj minutah v vodstvo iz prostega strela popeljal Nazič, Tolminci pa so z zadetkom Urbančiča kaj kmalu izenačili. Toda to je bilo tudi bolj kot ne vse in Zarica je še pred odmorom prek Marinkoviča in Šujice uspela priti do nepričakovano visokega vodstva. V nadaljevanju so bili domači boljši tekmec, a jim gostje iz Kranja z borbeno igro več kot enega zadetka niso dovolili doseči. Moštvo Janeza Zupančiča je zdržalo tudi zaključni pritisk in se z veliko zmago zavihtelo celo na četrto mesto.

Precej manj dela je imela Adria, saj je Kamnik v Miren pripotoval le z deseterico. Domači so to znali izkoristiti, v prvem polčasu je zadel Furlan, v drugem pa Dornik, in serija kamniških presenečenj se je zaključila. Prav tako je očitno popustil tudi začetni zagon Save, saj jo je na domačem igrišču v dvoboju novincev tokrat gladko ugnala Ajdovščina. Oba zadetka za drugo zaporedno zmago Ajdovcev je dosegel Bistričan Smajila. Nekoliko manj uspešen pa je bil tretji novinec Jezero Medvode. Ob Sori so domači prek Bengeza sicer povedli, a je Zagorju v zaključku točko priboril Nikolić.

Izola je proti Taboru predvsem po zaslugi dvakratnega strelca Finkšta prišla do visoke zmage, Jadran pa je v Dekanih v skladu s pričakovanji ugnal precej povprečno moštvo Ivančne Gorice.

Rezultati 5. kroga:
JEZERO MEDVODE 1:1 ZAGORJE
Bengez (70); Nikolić (76)
ADRIA 2:0 CALCIT KAMNIK
Furlan (44), Dornik (82)
TOLMIN 2:3 ZARICA KRANJ
Urbančič (14), Šuligoj (85); Nazić (7), Marinković (18), Šujica (26),
IZOLA 3:0 TABOR SEŽANA
Peroša (61), Finkšt (71, 74)
SAVA KRANJ 0:2 AJDOVŠČINA ŠKOU
Smajila (9, 30)
JADRAN DEKANI 3:0 IVANČNA GORICA
Smrtnik (15), Stepančič (58), Lekič (74)
BRDA 1:2 RUDAR TRBOVLJE
Grudina (74); Filej (5/ag), Laznik (14)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od T. D. L.
Naloži več novic iz 3. liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Navijači Izole NZS očitajo laži in zavajanje ter tudi dvojne kriterije

Incident na derbiju 21. kroga državnega prvenstva med Muro in Mariborom počasi dobiva razp…