Prestopni rok se je končal tudi v 3.SNL zahod, kjer je po jesenskem delu v boju za vrh še kar veliko število klubov. Finančna situacija pri večini kakih zvenečih okrepitev ne dovoljuje, kar se tiče naslova in napredovanja v drugo ligo pa se zdijo nekako najbolj ambiciozni pri Tolminu.


Zagorje, ki je prvo polovico prvenstva zaključilo na vodilnem položaju, se je med premorom spet soočalo z že znanimi težavami, tako da je bil nekaj časa pod vprašajem tudi začetek treningov. Igralci se na koncu kljub nekaterim zaostalim obveznostim niso odločili za stavko, vodstvo pa naj bi v prejšnjem  tednu že poplačalo dolgove. Ekipa, ki bo spomladi branila barve Zagorja, ostaja praktično nespremenjena, kar je glede na uspešen prvi del in finančno situacijo tudi nekako pričakovano. Edini novinec v moštvu  je mladi branilec Nik Vodeb, ki se med proletarce seli iz Krškega.

Foto: Tomaž Zupan
Zasavski derbi bo kljub težavam obeh klubov vroč tud spomladi. Foto: Tomaž Zupan

Precej bolj živahno je bilo pri Tolminu, ki je z dvema točkama zaostanka prezimil na drugem mestu. Tolmince sta zapustila Saša Kolman, ki bo po novem trener v Avstraliji, ter Sanel Kalaković, ki se seli k nižjeligašu v sosednjo Italijo, zato je najprej izgledalo, da bo ekipa nekoliko šibkejša kot jeseni. Toda nato je prišlo do velikih sprememb, ki so jih v vodstvu javnosti predstavili prejšnji teden. Klub je dobil novega generalnega sponzorja TKK, ki se ukvarja z proizvodnjo kemičnih izdelkov, in bo po novem tudi nastopal pod tem imenom, moštvo sta okrepila povratnik Dalibor Sokanović (Feltreseprealpi) in Luka Volarič (Krka), po polletni posoji v Mirnu pa se je vrnil tudi Daliborjev brat Dejan Sokanović. Z novim sponzorjem in novimi igralci Tolmin jasno in glasno napoveduje naskok na 2.SNL.

Še bolj zveneče okrepitve so si privoščili tudi pri Zarici, o čemer smo pred kratkim že pisali. Ponovimo le, da so klub okrepili Dejan Božičič, Petar Stojnić, Tadej Rems, Marko Kovjenić, Aleks Pihler in Matic Sitar, medtem ko je od prvokategornikov odšel le vratar Matic Pečnik. Kranjski rdeči vragi so ob tem tudi zgodaj začeli s treningi, tako da pred nadaljevanjem delujejo še skoraj najbolje pripravljeni. Toda kljub temu v klubu, ki bo letos praznoval 40 let obstoja, o naslovu ali napredovanju ne govorijo, nasprotno, že zdaj se nekako pripravljajo na novo spremenjeno tretjeligaško konkurenco v prihodnji sezoni. Ekipa trenerja Janeza Zupančiča se zdi morda sposobna še kaj več, zaostanek za vodilnim namreč znaša povsem ulovljive štiri točke.

Petar Stojnić je najodmevnejša okrepitev kranjske Zarice. Foto: Miran Alijagić
Petar Stojnić je najodmevnejša okrepitev kranjske Zarice. Foto: Miran Alijagić

Še bliže je trboveljski Rudar, ki pa se je pred nadaljevanjem prvenstva znašel v določenih težavah, saj večina nogometašev zaradi zamude pri izplačilu premij ni želela trenirati, pa čeprav je le za enomesečno zamudo pri izplačilu premij. Knapi, ki jih je zapustil eden nosilcev igre Peter Klančar, so za vikend le odigralo prvo prijateljsko tekmo, vsekakor pa bosta obveščeni tudi o tem kaj se bo v Trbovljah dogajalo v nadaljevanju. Več bo verjetno znanega že v sredo, ko bo na sporedu letna redna skupščina kluba. Moštvo pa je okrepil Gregor Šergan, ki je nazadnje igral za Šenčur, cilj Trboveljčanov pa tudi spomladi ostaja sam vrh lige in uvrstitev v 2. SNL.

Zanimivo je bilo tudi v Izoli, kjer je glavna novica vsekakor dokončanje stadiona s položitvijo umetne trave, na kateri so bile že odigrane tudi prve tekme. Uradno otvoritev sicer sledi v nedeljo, kot vrhunec programa pa se bo Izola pomerila s sosednjim rivalom iz Kopra.  Do sprememb je prišlo tudi v članskem moštvu, ki ga je okrepilo nekaj izkušenejših igralcev. V staro jato se vračata Nik Mihailović in Almir Mehić, prišli pa so še branilec Davor Gavrić, vezist Tadej Tomažič (oba Tabor Sežana) in mladi Oskar Perpar (Kovinar Štore). V klubu za cilj postavljajo ohranitev jesenske pozicije, a bi se v primeru dobrega izkoristka domačega terena z nekaj sreče lahko borili tudi za kaj več. Zaostanek petouvrščenih ribičev za vodilnim Zagorjem namreč znaša le sedem točk.

Sežanski Tabor ostaja nekje na istem, saj sta se moštvu po odhodih Gavrića in Tomažiča pridružila povratnik Uroš Barut in mladi Klemen Jerkič iz Gorice. Zanimivo bo videti predvsem kaj zmore veteran Barut, ki je barve Tabora branil že v mladinskih selekcijah. Rdeče-črne bo spomladi sicer vodil David Kompara,  s pripravami pa so pričeli včeraj. Ostali zaostajajo že več, prav tako pa si niso privoščili kakšnih slovitih okrepitev. V Ivančni Gorici bodo spomladi igral mladi Aleksander Topić, Žiga Skok in Aleksander Djenić iz Olimpije ter Matija Boben in Milan Đajić iz Triglava, pri Brdih se bo goriški legiji pridružil Leon Kodermac, Savo sta okrepila Matic Pečnik in Mario Marijan iz Triglava (jeseni v Zarici), v Dekane pa se seli Rok Vatovec iz Izole.

Enow Tabot bo spomladi pomagal zadnjeuvrščenim Kamničanom. Foto: Lado Vavpetič
Enow Tabot bo spomladi pomagal zadnjeuvrščenim Kamničanom. Foto: Lado Vavpetič

Aktivni so bili tudi klubi, ki naj bi se borili za obstanek, čeprav glede na napovedane spremembe tekmovalnega sistema te borbe morda na koncu sploh ne bo. Jezero Medvode so okrepili Mustafa Velić iz Slovana, Dušan Miloš iz bližnjega Tabora in Haris Adrović iz Šmartnega. Na prvi pogled ne gre za nič kaj znane igralce, toda moštvo Jezera po prvih treh prijateljskih tekmah deluje odlično. Nekaj podobno neznanih igralcev se je priključilo tudi ekipi Adrie, medtem ko gre pri Ajdovščini omeniti Davida Dobrijevića, nekdanjega mladinca Olimpije, ki je nazadnje igral v Avstriji. Za največjo bombo pri dnu pa so nepričakovano poskrbeli pri zadnjeuvrščenem Kamniku, za katerega bo spomladi poleg Aleksandra Rastoke iz Jevnice  igral tudi stari znanec slovenskih zelenic Enow Tabot.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od T. D. L.
Naloži več novic iz 3. liga zahod
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Navijači Izole NZS očitajo laži in zavajanje ter tudi dvojne kriterije

Incident na derbiju 21. kroga državnega prvenstva med Muro in Mariborom počasi dobiva razp…