Derbi spomladanskega dela sezone med vodilnima ekipa na lestvici je v športni park Zarica privabil kakšnih 200 gledalcev, ki so lahko uživali v pravi drugoligaški predstavi. V prvem delu je bil boljši Tolmin, ki je z lepimi in hitrimi akcijami dokaj nevarno ogrožal domača vrata, plod vsega pa je bil tudi vodilni zadetek malo pred koncem polčasa. Kravanja je prodrl v kazenski prostor, tam pa je izmed dveh domačih branilcev pregrobo posredoval Stanarević in oglasila se je piščalka Alena Borošaka. Delivec pravice je pokazal na belo točko in nekoliko strogo izključil tudi domačega branilca, sledili pa so burni protesti domačih in rutinirano izvedena enajstmetrovka Šuligoja. Drugi polčas je Zarica začela bolj previdno, gostje pa so se kljub igralcu več povsem povlekli v obrambo. V nasprotju s pričakovanji Tolminci praktično več niso prešli polovice igrišča in domači rdeči vragi so iz minute v minuto igrali napadalneje. Gol je praktično visel v zraku, deset minut pred koncem pa ga je le dosegel prvi topnik lige Šujica, ki je po podaji s kota res mojstrsko, obrnjen s hrbtom proti vratom, z glavo zadel v nasprotni zgornji kot. Kmalu zatem je gostujoči rezervist Jarc Božičiča, ki bi na sredini terena lahko sam krenil v protinapad, potegnil za vrat in tudi njega je arbiter z drugim kartonom predčasno poslal pod prho. V številčno izenačenem finišu bi lahko domači celo slavili, a je prvič Šujica streljal v vratarja, drugič pa se je Božičič zapletel v kazenskem prostoru. Glede na potek dogodkov sta bili na koncu lahko obe ekipi relativno zadovoljni s točko, stanje na lestvici pa se tako ni spremenilo.


Vsaj kar se tiče prvih dveh mest ne, je pa zato zaostanek na tretjem še nekoliko povečalo Zagorje. Na težkem gostovanju v Zasavju so za presenečenje tega kroga poskrbeli Medvodčani, pri čemer pred tekmo nismo zaman poudarjali možnosti takega razpleta. Čvrsta ekipa Jezera je sicer ob polčasu že izgubljala z 1:0 in izgledalo je, da bo tekma minila v skladu s pričakovanji, nato pa je sledil preobrat. Gostje so v drugem delu kljub nekaterim odsotnostim zadeli kar trikrat in se z zmago priključili moštvom na sredini lestvice. V Sežani sta se v dvoboju za četrto mesto pomerila domači Tabor in Izola, a tudi to ni kaj posebej predramilo tamkajšnje publike. Gostje so bili po zadetku Mavra sicer blizu popolnega uspeha, a je za Kraševce dvajset minut pred koncem izenačil Barut. Na četrto mesto se je s točko tako vrnila Izola.

Rudar je pred maloštevilno publiko na debiju Rajka Jeršina odigral tekmo brez zadetkov proti Brdom, s čimer je vsaj prekinil niz porazov, ki so ga spremljali v prejšnjih kolih. Če že ni bilo golov, pa so gledalci lahko videli vsaj 11 kartonov, tudi dva rdeča, po enega na vsaki strani. Slednje vsekakor ni dober obet za lokalni derbi, ki knape čaka že v prihodnjem kolu. Ivančna Gorica je poskrbela za manjše presenečenje, s tem ko je doma ugnala Jadran, Ajdovščina Škou pa je Savi prizadejala najhujši poraz v letošnji sezoni. V Kamniku je morda kdo pričakoval nekoliko boljši rezultat domačih kot sicer, saj je v goste prišla predzadnja Adria, a je tudi njej uspelo kar šestkrat zatresti mrežo modro-belih.

Rezultati 18. kroga 3. SNL zahod:
ZAGORJE 1:3 JEZERO
ZARICA 1:1 TOLMIN
Šujica (79); Šuligoj (43/pen)
TABOR (S) 1:1 IZOLA
Barut (71); Maver (61)
IVANČNA GORICA 1:0 JADRAN (D)
AJDOVŠČINA ŠKOU 4:0 SAVA
Smajila (7, 70), Berginc (32), Vidmar (50)
RUDAR (T) 0:0 BRDA
KAMNIK 1:6 ADRIA

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od T. D. L.
Naloži več novic iz 3. liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Cirkulane ostajajo strupene za Bistrico, ki bo 2. SNL lovila z lepo prednostjo

S tekmo v Cirkulanah se je končal jesenski del tudi v vzhodni polovici 3. SNL. Vodilni Bis…