Pred dobrimi stotimi gledalci v mestu burje je domače moštvo Škou Ajdovščina pričakalo razpoloženi Jadran, ki je lovil potrditev drugega mesta in s tem uvrstitev v višji rang. Pesjani so potrdili napovedi izpred tekme in se z zmago prebili med drugoligaše.


Dekančani so sredi polčasa prišli do najstrožje kazni, ki jo je rutinirano izkoristil kdo drug kot Peroša, pred odmorom pa je drugi gol zabil še njihov odlični strelec Ščulac, ki je bil samo spomladi uspešen kar 12-krat, in vse je bilo odločeno. V nadaljevanju sta zmago in napredovanje potrdila Stepančič in verjeli ali ne, vratar Rupnik, ki je v zadnji minuti izkoristil še drugo enajstmetrovko. Pesjani se tako vračajo v 2. SNL, v kateri so nazadnje igrali daljnega leta 1993.

Na stadionu Rajka Štolfe se je medtem po uradnih podatkih zbralo kar neverjetnih 600 gledalcev, ki so prišli pogledati novopečene prvake 3. SNL zahod, torej Tabor iz Sežane. Domačim je po polčasu kazalo zelo dobro, zadela sta namreč Črgan in Bombač, ki je po tej tekmi sklenil bogato kariero. Toda v nadaljevanju je praznovanje nekoliko skazila gostujoča Adria, ki je po zaostanku prišla do popolnega preobrata. Znižal je Keranović, v zaključku tekme pa je na sceno še enkrat več stopil Wilson, najboljši strelec in morda tudi najboljši igralec lige, ki je z dvema goloma Mirencem prinesel pirovo zmago. Ti zaradi rezultata v Ajdovščini namreč ostajajo na tretjem mestu, tako da po srečanju nihče ni mogel biti prav pretirano zadovoljen z izidom. Vseeno je bilo bolj veselo pri domačih, ki so lahko še enkrat proslavili naslov s svojo publiko.

Za največje presenečenje kroga je poskrbela Ilirska Bistrica, ki je z navidez nekonkurenčno ekipo po seriji porazov prišla do nove točke. Vijolični so namreč tudi tokrat na tekmo prišli zgolj z enajstimi, a so na začetku drugega polčasa z golom Baše presenetljivo povedli. V nadaljevanju so ostali brez izključenega branilca, kar so Bilje hitro izkoristile ter prišle do izenačenja. S precej težavami je na živčni tekmi v Postojni po preobratu slavila Izola, Tolmin pa je pred številčno domačo publiko povsem razbil sosede iz Vipave in jih preskočil na petem mestu.

Končala se je tudi primorska liga, iz katere bosta prva dva, kot smo že poročali, sta to Korte in Jadran Hrpelje-Kozina, nadomestila izpadlo Postojno. O desetem članu 3. SNL zahod za novo sezono pa bo odločala NZS. V rezultatskem smislu je temu najbližje Plama iz Podgrada, ki je bila na koncu tretja.

Rezultati 27. kroga 3. SNL zahod:
ŠKOU AJDOVŠČINA 0:4 JADRAN DEKANI
Peroša (27/pen), Ščulac (41), Stepančič (48), Rupnik (89/pen)
TABOR 2:3 ADRIA
Črgan (3), Bombač (45); Keranović (64), Wilson (76, 81)
POSTOJNA 1:2 IZOLA
Janežič (6); Zupan (25), Wesley (68)
ILIRSKA BISTRICA 1:1 BILJE
Baša(49), Kožuh (80)
TOLMIN 4:0 VIPAVA
 Kavčič (26/pen, 53), Kravanja (41), Kos (83)

Lista strelcev: Wilson (Adria) 22, Doplihar (Bilje) 17, Nikolić (Tabor), Stepančič (Jadran), Črgan (Tabor) in Kavčič (Tolmin) vsi 14…

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od T. D. L.
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Domov se vrača Miral Samardžić

Nekdanji reprezentant Slovenije je nov izziv našel v svojem rojstnem mestu. Nastopal bo v …