V 3. SNL postaja vse bolj pestro, nasprotniki vodilnih so iz kroga v krog močnejši. Tokrat se bo vodilni trojec srečal s četrto, peto in šesto ekipo, tako da si lahko obetamo zanimive tekme.


Vodilni Tabor na domačem stadionu Rajka Štolfe pričakuje Izolo. Šlo bo torej za dvoboj nekdanjih prvoligašev, ki sta se med drugim srečala že v slovenski ligi 1982/83, po osamosvojitvi pa sta odigrala kar 18 tekem. Skupna statistika je skoraj povsem izenačena, v zadnjem času so bili precej uspešnejši Kraševci, ki so dobili zadnje štiri obračune, doma pa so nazadnje izgubili jeseni 2015. Ribiči bodo morali odigrati praktično popolno tekmo, če želijo ponoviti takratni uspeh.

Najtežje delo, vsaj na papirju, naj bi imel Jadran, ki se bo srečal s četrtimi Biljami. Čeprav moštvi na lestvici ločita le dve mesti, pa je razlika velikanskih 11 točk. Biljenci torej ne morejo več poseči v boj za sam vrh, a lahko s svojo kvalitete še marsikomu prekrižajo račune. Nekaj podobnega velja tudi za Vipavo, ki pa je v zadnjem tednu nekoliko razočarala. Zeleno-beli bodo vtis popravljali v gosteh pri enakobarvnemu moštvu, čaka jih namreč mirenska Adria. Ta je favorit, a tudi pri Štantu se lahko zgodi marsikaj, kot je nenazadnje prejšnji teden dokazal Tolmin.

Tolminci tokrat povsem neobremenjeni potujejo v Ajdovščino, kjer se bodo z domačimi udarili predvsem za prestiž. Škuolovcem tekma pomeni malo več, čeprav so si z zadnjima zmagama tudi oni praktično že zagotovili obstanek, s še kakšnim dobrim rezultatom pa lahko prilezejo tudi do osmega mesta. Ilirska Bistrica namreč zadnje čase dosega res slabe rezultate in se ji tudi proti zadnji Postojni ne obeta nič kaj lahko delo. Medtem Notranjce v igri ohranja le še teorija.

Pari 23. kroga 3. SNL zahod:
CB24 TABOR – ELTA IZOLA
ADRIA MIREN – FAMA VIPAVA
ŠKOU AJDOVŠČINA – TKK TOLMIN (vse v soboto, ob 17:00)
JADRAN DEKANI – BILJE
POSTOJNA – ILIRSKA BISTRICA (obe v nedeljo, ob 17:00)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od T. D. L.
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Domov se vrača Miral Samardžić

Nekdanji reprezentant Slovenije je nov izziv našel v svojem rojstnem mestu. Nastopal bo v …