Predzadnji krog prve tretjine v 3. SNL zahod ne bo prinesel izrazitega derbija. Morda je ob žrebu kdo pričakoval, da bo ta vloga pripadla obračunu Jadrana in Tabora, ki sta tudi letos sodila v širši krog favoritov, a so Sežanci v dosedanjem delu sezone povsem odpovedali. Nekdanja prvoligaša sta sicer stara znanca, tokrat pa se bosta v ligaških tekmovanjih pomerila že enajstič. Doslej je bil uspešnejši Tabor, ki ga Dekančani niso premagali že vse od sezone 2008/09, ko je bil rezultat v Sežani 1:2, njihova zadnja domača zmaga pa ima še daljšo brado, Jadran je v Dekanih Kraševce nazadnje premagal novembra 1992! Varovanci Davida Kompare bodo imeli zelo težko nalogo, če želijo ohraniti tradicijo, saj letos kot že rečeno igrajo dokaj slabo in trenutno zasedajo šele osmo mesto na lestvici. Do prve zmage so prišli šele v prejšnjem kolu, ko so po hudih naporih padla Brda in morda bo ta rezultat prelomnica za rdeče-črne. Na drugi strani bi Jadran z zmago ne le prekinil neugodno tradicijo, temveč tudi utrdil pozicijo na vrhu lestvice, ki se mu je z zadnjima dvema tekmama, porazom in remijem, začela rahlo izmikati.


Vodilne Bilje se bodo na lokalnem goriškem obračunu tokrat pomerile z Brdi, ki na razpredelnici zasedajo šesto mesto. Nesporni favorit so torej domači, sploh če vzamemo v zakup predstave na zadnjih ligaških srečanjih, ko so suvereno slavili, medtem ko so Brici doživeli nekaj bolečih udarcev. Je bilo pa zato drugače v pokalu, tam so Bilje izgubile v Tolminu, medtem ko so Brda nekoliko presenetljivo ugnala Ajdovščino. Kakorkoli, lokalni obračuni so vselej nekaj posebnega in tudi zasedba Dimitrija Mavriča ima pred težkim gostovanjem v Dolinci gotovo svojo računico. Tudi Izola naj bi bila na papirju v prednosti pred Cerknico, a ker se tekma igra na Notranjskem, in ker naj bi pri ribičih manjkala vsaj Peroša in Gavrić, če ne tudi vratar Rupnik, se razmerja hitro lahko spremenijo. Trener Čotar je sicer lahko razmeroma zadovoljen z dosedanjim delom sezone, a če želijo Izolani (p)ostati najresnejši kandidat za napredovanje, bodo morali zmagovati tudi takšne težje tekme. Na drugi strani Cerkničani nimajo kaj dosti izgubiti, lahko pa pridobijo predvsem na samozavesti, saj jim je visok poraz v prejšnjem kolu zagotovo težko padel.

Določene želje ima verjetno tudi Portorož Piran, a realna razmerja sil v tekmi z Ajdovščino Škou njihovih realizacij skoraj ne dovoljujejo. Poraz neporaženih »sinov burje« na stadionu pod obzidjem, od koder so točke odnašala tudi precej slabša moštva, bi bil namreč enak senzaciji. Bolj izenačeno bi bilo lahko v Ilirski Bistrici, kjer bodo vijolični poskušali priti do novih točk proti neprepričljivi Adrii.

Pari 8. kroga:
JADRAN (D) : TABOR
CERKNICA : IZOLA
PORTOROŽ PIRAN : ŠKOU
ILIRSKA BISTRICA : ADRIA
BILJE : BRDA (vse 11.10. ob 15:30)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od T. D. L.
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Cirkulane ostajajo strupene za Bistrico, ki bo 2. SNL lovila z lepo prednostjo

S tekmo v Cirkulanah se je končal jesenski del tudi v vzhodni polovici 3. SNL. Vodilni Bis…