Vodilni ekipi 3. SNL zahod, edini s stoodstotnim izkupičkom, se bosta v tretjem krogu pomerili z novincema. Težja naloga vsaj na papirju čaka Jadran, ki bo na domačem stadionu Ivana Gregoriča gostil lanskega drugoligaša. Tolmin po poletnih spremembah sicer ni tako močan kot v zadnjih sezonah, a ga vseeno ne gre podcenjevati. Če domači ne bodo osredotočeni kot v prvih dveh srečanjih, lahko hitro izgubijo kakšno točko, kajti Tolminci imajo zelo dober napad.


Nekoliko lažje delo naj bi imela Adria, ki odhaja na oddaljeno pot v osrčje Notranjske. Postojna, lanski prvak primorske lige, se na igranje v višjem nivoju očitno še ni prav privadila, saj ima po dveh tekmah nič točk in gol razliko 0:8, kakršen je bil tudi rezultat pokalne tekme z Radomljami. Čas je torej vsaj za prvi zadetek, a nasprotnik ni najbolj primeren, saj ga Mirenci do sedaj še niso prejeli. Podobno težka naloga je pred Ilirsko Bistrico, ki gosti tretjega favorita, sežanski Tabor. Kraševci so očitno ujeli ritem in bodo gotovo naskakovali nove tri točke.

Zanimivo zna biti tudi v Biljah, kamor odhaja Izola. Obe moštvi sta pretekli vikend zmagali, zdaj pa bo čas za potrditev forme. Lani so bili varovanci »Švicka« Jermaniša uspešni z 0:2, letos bo verjetno bolj izenačeno. Za konec je tu še lokalni derbi med Ajdovščino in Vipavo, ki bo na tribune gotovo privabil veliko gledalcev. Sinovi burje z dvema ničlama sicer niso ravno v zavidljivem položaju, tako da je za marsikoga tokratni favorit Vipava.

Pari tretjega kroga 3. SNL zahod:
BILJE : IZOLA (v soboto, ob 16:30)
AJDOVŠČINA : VIPAVA
JADRAN DEKANI : TOLMIN (obe v soboto, ob 17:00)
ILIRSKA BISTRICA : TABOR
POSTOJNA : ADRIA MIREN (obe v nedeljo, ob 17:00)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od T. D. L.
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Domov se vrača Miral Samardžić

Nekdanji reprezentant Slovenije je nov izziv našel v svojem rojstnem mestu. Nastopal bo v …