3. SNL zahod se po dolgem zimskem premoru vrača na sceno. Osrednje srečanje tega kroga, vsaj če je soditi po lestvici, bo odigrano na stadionu Ivana Gregoriča kjer bo Jadran proti Biljam branil drugo mesto. Pesjani bodo imeli pri tem izredno težko delo, saj gostje po prvem delu za njimi zaostajajo zgolj točko in si zagotovo želijo preskočiti nasprotnika, poleg tega pa so lani tudi kar dvakrat zmagali v Dekanih. Obe ekipi sta precejšnja neznanka in favorita je praktično nemogoče napovedati.


Zanimivo pa zna biti tudi v Izoli, kjer se bosta udarila istoimenski domačin in Tabor iz Sežane. Gre za nekdanja prvoligaša, ki pa sta v letošnji sezoni verjetno največji razočaranji. “Švicko” Jermaniš s svojim moštvom kakšnih upov za naslov bržkone ne goji več, tako da bo šlo tokrat pri domačih predvsem za prestiž, medtem ko gostje potrebujejo točke za zagotovitev obstanka. Zgodovina je na strani Izole, Tabor na pripravljalnih tekmah ni blestel, a vse se lahko hitro obrne. Moštvi sicer večjih kadrovskih sprememb nista doživeli.

Vodilna Ajdovščina se bo srečala z Brdi in glede na to, da bo srečanje odigrano pred domačo publiko, bi moral biti zmagovalec znan. Toda še zdaleč ni tako, Brici namreč kljub velikemu zaostanku pogumno napovedujejo boj za vrh in zmago v mestu burje. Kako osnovane so te napovedi, bo jasno v nedeljo, možnosti pa vsekakor niso majhne, saj se Vidic ubada s številnimi poškodbami svojih varovancev. Pri gostih tokrat ne bo legendarnega Živca, ki je med premorom sklenil svojo bogato kariero. Pri Štantu se bo sedma Adria pomerila z letošnjo uspešno novinko Vipavo, v Športnem Centru Trnovo pa se bosta zadnji dve moštvi lige udarili za obstanek.

Pari 15. kroga 3. SNL zahod:
JADRAN DEKANI : BILJE
IZOLA : TABOR SEŽANA
ILIRSKA BISTRICA : CERKNICA (vse v soboto, ob 15:00)
ADRIA MIREN : FAMA VIPAVA
ŠKOU AJDOVŠČINA : BRDA (obe v nedeljo, ob 15:00)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od T. D. L.
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

FOTO: Ljutomer klonil v Krškem, prva točka Šmartnega

Na 66. rojstni dan dr.Andreja Stareta, znanega športnega TV komentat in zdravnika sta bili…