S petnajstim krogom se na igrišča vračajo tudi ostale ekipe 3.SNL zahod. Stanje na lestvici je po jesenskem delu jasno, Izola in Ajdovščina Škou naj bi se borili za naslov prvaka, izpadel pa naj ne bi nihče. V spomladanskem koledarju jena sporedu 13 krogov, zaradi izstopa Pirana pa bo občasno vsako moštvo prosto. Tokrat bo ta čast pripadla Ilirski Bistrici, ki smo je predstavili že prejšnji teden, ko je odigrala zaostala srečanje z Brdi (1:1). Ponovimo le, da bo vijoličaste spomladi vodil Damir Rubčić.


 Omenili smo tudi že spremembe v zasedbi Izole, ki naj bi po mnenju mnogih veljala za glavnega favorita za končno slavje. Predvsem bo zanimivo videti, ali bodo lahko povratniki v obalno moštvo uspešno nadomestili odličnega strelca Kremenovića. Prvi resen test za uigranost nekoliko spremenjenega moštva bo že ta vikend, ko na mestni stadion, po novem tudi z razsvetljavo za treninge, prihaja solidna ekipa Brd, ki čez zimo ni doživela resnejših sprememb. Moštvo Florijana Debenjaka bo po točki pretekli vikend skušalo izvleči pozitiven rezultat tudi na gostovanju proti favoriziranim ribičem, a bo imelo izredno težko delo, saj je že jeseni doma izgubilo z 0:4.

 Še težja naloga pa verjetno čeka Škuolovce, drugega favorita lige, saj v Ajdovščino prihaja tretjeuvrščeni Jadran. Tega bo spomladi vodil stari maček Samir Zulić, ki je pred tem skrbel za mlade selekcije v dekanskem klubu. Glede na točkovni izkupiček bi se lahko pesjani borili celo za vrh, a se zdi da mlada ekipa koprskih rezervistov vendarle nima ambicij za napredovanje. Vseeno bi Dekančani lahko favoritom odščipnili kakšno točko in tako potrdili kvaliteto nedvomno nadarjene zasedbe.

Ostali klubi se bodo borili za razvrstitev od četrtega mesta navzdol. Določen vzpon gre pričakovati predvsem od Tabora, ki je v zaključku jeseni igral zelo dobro in bi, v koliko je zadržal formo, doma lahko ugnal Bilje ter se jim približal na dve točki zaostanka. V zadnji tekmi se bosta pomerili še Adria in Cerknica, moštvi, ki sta jeseni prikazali najmanj.

Pari 15. kroga:
IZOLA : BRDA
ADRIA : CERKNICA
TABOR : BILJE (vse 21.3. ob 15:00)
ŠKOU : JADRAN (D) (22.3. ob 15:00)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od T. D. L.
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

FOTO: Dravinja po treh tednih priprav

Jesenski prvaki vzhodne skupine naše tretje lige, so zaključili tretji teden priprav na dr…