Bistričanom v tej sezoni ne gre prav nič po načrtih. V drugi ligi je Tolmin s slabimi rezultati zdrsnil že na deveto mesto in bi lahko poskrbel, da iz tretje lige izpadeta zadnja dva, za povrh pa so vijolični ostali še brez svojega kapetana Brozine.


Jelšanski golgeter je na prejšnji tekmi, potem ko so bili domači oškodovani za najstrožjo kazen, povsem izgubil živce, zagrabil sodnika za vrat in si prislužil kar petletno kazen, s čimer je morda celo zaključil kariero. Oslabljeni Bistričani za rešilnimi mesti zaostajajo devet točk in če še upajo na čudež, morajo tokrat nujno slaviti proti zadnji Cerknici. Slednja je bržkone že odpisana, a bi z neverjetnim preobratom teoretično še lahko prehitela tokratnega tekmeca, zato gre pričakovati trdo tekmo na nož.

Vodilni ekipi na papirju nimata prav lahkih nalog. Sploh to velja za Ajdovščino Škou, ki se je po zaslugi srečnih točk iz Ilirske Bistrice prebila nazaj na vrh, a na igrišču ni zmagala že cel mesec. Na obisk jim tokrat prihaja Izola, ki je pretekli teden potrdila, da lahko premaga vsakogar, glede na trenutno formo torej gotovo tudi Ajdovce. Točke ribičem ne pomenijo praktično več nič, a zdi se, da bo četa Alfreda Jermaniša sezono vseeno pošteno oddelala do konca. Tudi Jadran doma pričakuje razigranega tekmeca, prihaja namreč sežanski Tabor, ki je spomladi v zavidljivi formi. Kraševci so pred tedni že slavili na stadionu Ivana Gregoriča, zdaj pa želijo ponoviti vajo, medtem ko pesjani gotovo pripravljajo maščevanje.

Ostale tekme bodo nekoliko manj pomembne. V dvoboju zeleno-belih bo Adria skušala nadaljevati impozantno serijo zmag še v Vipavi, Brda pa bodo v lokalnem obračunu proti sosednjim Biljam branila tretje mesto in upala na spodrsljaje vodilnih. Časa za počitek ne bo, saj se liga z 22. kolom nadaljuje že v sredo.

Pari 21. kroga 3. SNL zahod:
CERKNICA : ILIRSKA BISTRICA
BRDA : BILJE (obe v soboto, ob 17:00)
AJDOVŠČINA ŠKOU : IZOLA
JADRAN DEKANI : TABOR SEŽANA
FAMA VIPAVA : ADRIA MIREN (vse v nedeljo, ob 17:00)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od T. D. L.
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

INTERVJU: Samo Kokalj – najboljši strelec vseh lig na sončni strani Alp

Smo tik pred poletnimi počitnicami, ko se klubi ponavadi krepijo in pripravljajo za novo s…