V devetem krogu 3.SNL zahod, zadnjem v prvi tretjini, bo večina favoritov igrala doma. Serijskih presenečenj torej ne pričakujemo, bo pa vsakršen spodrsljaj zato toliko bolj pomemben. Vodilno moštvo Ajdovščina Škou bo na svojem mestnem stadionu pričakalo Ilirsko Bistrico, ekipo Mitje Zatkoviča, ki trenutno zaseda skromno sedmo mesto. Ajdovci so še vedno edino neporaženo moštvo in malo verjetno je, da bi se po tej tekmi to lahko spremenilo. Bistričani so pretekli vikend sicer ugnali nekonkurenčno Adrio, a popotnica za težko gostovanje ni bila najboljša. V sredo so namreč odigrali pokalno srečanje proti drugoligašu iz Ankarana in izgubili u 0:3. Dvoboj Ajdovščine in Ilirske Bistrice bo sploh prvi med tema dvema ekipama.


Precej bolje se poznata stara rivala Izola in Piran, ki se bosta tokrat pomerila v Izoli. Podobno kot v preteklem krogu bi tudi tu v drugačnih razmerah govorili o derbiju, toda situacija je trenutno žal takšna, da je zmagovalec bolj kot ne znan že vnaprej. To je seveda Izola, ki je druga, medtem ko je Piran zadnji, tako da se ljubitelji obalnega nogometa pred srečanjem bolj poigravajo z vprašanjem razlike kot pa zmagovalca. Med tednom je ribičem »trening« sicer odpadel, saj so sredino pokalno tekmo v Podgradu dobili brez boja, enako pa se je pripetilo tudi Piranu v Komnu, tako da se bosta tekmeca ob ugodnem žrebu kmalu srečala še enkrat. Kakorkoli, Pirančani najavljajo borbeno igro in morda jim vendarle uspe presenetiti.

Bolj izenačeno bi vsaj na papirju moralo biti v Brdih, kjer četrtouvrščeni Jadran čaka težka naloga proti domačemu moštvu. Brici so namreč v prejšnjem krogu potrdili kvaliteto z veliko zmago proti Biljam, z novim uspehom pa bi se že približali tokratnemu nasprotniku. Dimitrij Mavrič bo moral ekipo sicer sestaviti brez branilca Batiča, ki je kaznovan, medtem ko bo Švicko Jermaniš lahko računal na bolj kot ne celotno zasedbo. Bilje bi morale brez težav opraviti z gostovanjem v Mirnu, v kraško-notranjskem dvoboju spodnje polovice razpredelnice pa se bosta na stadionu Rajka Štolfe srečala Tabor in Cerknica.

Pari 9. kroga:
TABOR : CERKNICA
IZOLA : PORTOROŽ PIRAN
ADRIA : BILJE (vse 18.10. ob 15:30)
BRDA : JADRAN (D)
ŠKOU : ILIRSKA BISTRICA (obe 19.10. ob 15:30)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od T. D. L.
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Cirkulane ostajajo strupene za Bistrico, ki bo 2. SNL lovila z lepo prednostjo

S tekmo v Cirkulanah se je končal jesenski del tudi v vzhodni polovici 3. SNL. Vodilni Bis…