Pa se je le zgodilo. Vodilne Bilje so po odlični seriji pokleknile. V 20. krogu je bilo usodno gostovanje v Izoli, kjer so domačini pod novim trenerjem Komparo zaigrali kot prerojeni. V prvem polčasu gledalci niso videli golov, v nadaljevanju pa so ribiči povsem razbili vodilni ekipo. Prvi zadetek je dosegel Ribič, v nadaljevanju je Lee-Him izkoristil enajstmetrovko, ob koncu pa je za zmago in veliko veselje domačih končni izid postavil Zyba.


Na ta način se je drugouvrščeni Tolmin Biljam približal le na dve točki zaostanka. Tolminci pred številno publiko doma pričakovano niso imeli večjih težav proti Ajdovščini in so prav tako slavili s 3:0. To je bila že njihova šesta zaporedna tekma brez poraza in če bodo tako uspešni tudi v nadaljevanju, se obeta še kako zanimiv boj za naslov prvaka. V njen ne sodelujeta Vipava in Adria, ki sta tokrat odigrali zanimivo srečanje, ki se je končalo z remijem, potem ko Vipavci izenačili praktično v zadnjih sekundah.

Spodaj je medtem že vse bolj ali manj odločeno. Jadran je v nekakšni »tekmi leta« pred domačo publiko premagal zadnjo Ilirsko Bistrico, ki je tokrat prišla na tekmo, se sicer dobro borila, a je bilo njenih upov konec, ko je bil izključen vratar Lucić. Jadran ima sedaj 7 točk prednosti, česar Bistričani ob sedanji formi bržkone ne morejo več nadoknaditi.

 

Rezultati 20. kroga:

IZOLA : BILJE 3:0 (0:0)
Ribič 53`, Lee-Him 63` – 11m, Zyba 92`

TOLMIN : AJDOVŠČINA 3:0 (0:0)
Torkar 59`, Zaletelj 80`, Šturm 93`

JADRAN (HK) : ILIRSKA BISTRICA 2:0 (1:0)
Udovič 26`, Finkšt 91`

VIPAVA : ADRIA 1:1 (0:0)
Tutuš 91`, Žibernik 60`

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od T. D. L.
Naloži več novic iz 3. liga zahod

Dodaj odgovor

Poglejte še

Domov se vrača Miral Samardžić

Nekdanji reprezentant Slovenije je nov izziv našel v svojem rojstnem mestu. Nastopal bo v …