Pred srečanjem vodilnega Tabora in Ilirske Bistrice smo napovedali mogočo ‘goliado’ in res smo jo dobili. Bistričani, ki so spomladi po odhodih le bleda senca jesenske ekipe, so namreč na Kras prišli zgolj z desetimi, v nadaljevanju je bil izključen še Valenčič, dobili pa so več golov, kot je bilo mož na igrišču.


Zmagovalec ni bil niti v enem trenutku pod vprašajem, že po manj kot četrt ure je bil rezultat 3:0, vse tri gole pa je dosegel  Črgan, ki se je na koncu ustavil pri sedmici. Svoje so dodali še Barut, Gavrić in Nikolić, ki je dosegel dva gola. Odkar Primorci spet igrajo svojo tretjo ligo, je 11:0 najvišja zmaga v tekmovanju (absolutni rekord drži Izola s 16 goli), prav tako vsaj v zadnjih letih ni bilo primera, ko bi kak igralec dosegel kar sedem golov. Ilirska Bistrica je lahko srečna, da je jeseni zbrala dovolj točk in da bo tudi s takšnimi predstavami brez težav prišla do obstanka, medtem ko je Taboru tekma služila predvsem kot lažji trening za prihajajoče odločilne obračune.

Daleč od treninga pa je bila tekma v Mirnu, kjer je 170 gledalcev spremljalo lokalni obračun Adrie in Tolmina. Domači so bili v vlogi absolutnega favorita, sploh potem ko so pred kratkim v Tolminu zmagali 0:4, toda tokrat je bilo vse drugače. Že kaj hitro je za rdeče-črne zabil Zornik, z borbeno igro pa so ti nato zdržali do konca in vse tri točke so odšle v Tolmin. Spodrsljaj Adrie je izkoristil Jadran, ki je na stadionu Ivana Gregoriča v derbiju ugnal Izolo. Pesjani so trdo tekmo dobili z minimalnim rezultatom, zlata vreden gol je dosegel Pribac. Tako je Jadran spet drugi in ima dve točki več od Adrie, a ga kaj kmalu čaka obračun v Mirnu.

V najpomembnejši tekmi sezone, kar se tiče obstanka, pa sta se udarila Postojna in Ajdovščina. Nevtralni spremljevalci so si morda želeli zmago domačih, ki bi zapletli položaj pri dnu, a Ajdovci so se po nizu slabih rezultatov za odločilno tekmo le zbrali. Na koncu je odločila enajstmetrovka, ki jo je deset minut pred koncem realiziral Žižmond, svoje je v izdihljajih tekme dodal še Krapež in sinovi burje so zmagali celo 0:2, po mnenju domačinov po igri sicer nezasluženo. Toda štejejo goli, gleda pa lestvica in na tej je zdaj bržkone vse odločeno.  Praktično ni verjeti, da bi moštvo, ki je v celotni sezoni zbralo eno zmago in remi, zdaj v zadnjih šestih krogih nadoknadilo osem točk.

Za konec je tu še tekma v Biljah, kjer so domači z igralcem več v drugem delu le strli Vipavo.

Rezultati 21. kroga 3. SNL zahod:
CB24 TABOR 11:0 ILIRSKA BISTRICA
Črgan (7, 9, 14, 48, 54, 61, 87), Barut (35), Gavrić (45), Nikolić (82, 90)
JADRAN DEKANI 1:0 ELTA IZOLA
Pribac (53′)
ADRIA MIREN 0:1 TKK TOLMIN
Zornik (13)
POSTOJNA 0:2 AJDOVŠČINA ŠKOU
Žižmond (79/pen), Krapež (90)
BILJE 2:0 FAMA VIPAVA
Žniderčič (74), Batič (77)


Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od T. D. L.
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Konec tekme, ki se je začela prejšnji mesec

Danes sta ekipi 3.SNL-zahod Dren Vrhnika in Brda Dobrovo odigrali tekmo, ki pa se je začel…