Na zahodu nič novega, bi lahko rekli. V 18. krogu 3. SNL zahod je vodilni trojec spet zmagal, pri čemer je bila gotovo najpomembnejša zmaga sežanskega Tabora, ki je gostoval pri četrtih Biljah in jim zadal hud udarec. Dobrih 100 gledalcev je v Dolinci upalo, da bi se domači še lahko vključili v boj za najvišja mesta, a temu očitno letos ne bo tako. Na trdi tekmi se mreži dolgo časa nista tresli, četrt ure pred koncem pa je edini in s tem odločilni zadetek za goste zabil stari znanec tretjeligaških igrišč Berginc, ki se je Kraševcem pridružil pozimi. Z zmago je prednost Tabora pred tokratnim nasprotnikom narasla že na 11 točk in v boju za naslov ostajajo le še tri moštva.


Točko zadaj ostaja Adria, ki po pričakovanjih ni imela nikakršnih težav proti Škou Ajdovščini, med strelce so se vpisali Devetak, Wilson in Žižek. Za Ajdovce, ki zmage ne poznajo od septembra, je bil to četrti zaporedni poraz. V podobno skromni formi je tudi Ilirska Bistrica, ki je tokrat gostovala v Dekanih. Roko na srce je bilo glavno vprašanje, koliko golov bodo zabili domači, končalo pa se je s šestico. Vitezica in Ščulac sta zabila vsak dvakrat, svoje pa sta dodala še Peroša in Palčič. Jadran je zabil največ golov v ligi, zdaj je že pri številki 45. Omenimo še, da so Bistričani na stadiona Ivana Gregoriča pripotovali brez rezerv.

Postojna je z izenačujočim golom v drugem polčasu pripravila novo presenečenje in prišla do točke proti Vipavi. Za Notranjce je bil to prvi remi letos, s štirimi točkami pa znajo biti še nevarni Ajdovcem, ki so spomladi očitno v obupni formi. Na tekmi za prestiž pa je na mestnem stadionu v Izoli domačin po preobratu ugnal Tolmin. S tem je druga tretjina prvenstva tudi zaključena, rezultati pa pomenijo, da bo letošnji derbi v zadnjem kolu Tabor – Adria odigran v Sežani.

Rezultati 18. kroga 3. SNL zahod:
ADRIA MIREN : ŠKOU AJDOVŠČINA 3:0
Devetak (5′), Wilson (18′), Žižek (55′)
BILJE : CB24 TABOR SEŽANA 0:1
Berginc (77′)
IZOLA : TKK TOLMIN 2:1
Vidaković (53′), Lee-Him (79′); Rakušček (49′)
JADRAN DEKANI : ILIRSKA BISTRICA 6:0
Ščulac (4′, 67’/11m), Peroša (35′), Vitezica (54′, 82′), Palčič (56′)
POSTOJNA : FAMA VIPAVA 1:1
Golemac (65′); Leban (30’/11m)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od T. D. L.
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Domov se vrača Miral Samardžić

Nekdanji reprezentant Slovenije je nov izziv našel v svojem rojstnem mestu. Nastopal bo v …