Ena zanimivejših novic tokratnega kroga prihaja iz Dekanov, kjer tekme sploh ni bilo. Gostujoče moštvo s Postojne, ki zaseda zadnje mesto na lestvici, namreč ni pripotovalo v Dekane, tako da je domači Jadran zabeležil zmago brez boja s 3:0. Pesjani tako trdno držijo prvo mesto, medtem ko bo usoda postojnskega tretjeligaša jasna v prihodnjih dneh.


Veliko težje je do zmage na igrišču prišla Izola, ki se je morala kar namučiti v Ajdovščini. Domači po petih tekmah ostajajo na ničli, a so tokrat prejeli le zadetek. Ob koncu prvega polčasa je bil za ribiče uspešen kdo drug kot njih prvi strelec Nikolić, ki je doslej v povprečju dosegel po gol na srečanje. Zanimivo je bilo tudi v Dolinci, kjer je 200 gledalcev prišlo pogledat lokalni obračun med Biljami in Adrio.  Za domače je že po nekaj minutah z enajstmetrovke zadel Doplihar, a so zeleno-beli v nadaljevanju, prav tako z najstrožje kazni, prek Guliča izenačili. Ob tem je bil izključen še domači veteran Panič in Mirencem je naenkrat kazalo precej bolje. A Biljenci se niso predali, z igralcem manj je še drugič zadel Doplihar in poskrbel za veliko veselje med domačo publiko.

Nekoliko manj napeto je bilo v Ilirski Bistrici, kjer se je istoimenski domačin s Tolminom razšel z delitvijo točk. Edini nedeljski obračun sta odigrala Tabor in Vipava, boljši pa so bili pričakovano domači, ki so se po uvodnem porazu zdaj prebili že do drugega mesta. Polčas je po golu Lebana sicer pripadel Vipavcem, a so rdeče-črni v nadaljevanju prek Guliča, Škerjanca in Kocića stvari postavili na svoje mesto.

Rezultati sedmega kroga 3. SNL zahod:
AJDOVŠČINA 0:1 IZOLA
Nikolić (37)
BILJE 2:1 ADRIA MIREN
Doplihar (12/pen, 66); Gulič (58/pen)
ILIRSKA BISTRICA 1:1 TOLMIN
Begić (55), Kavčič (73)
TABOR SEŽANA 3:1 VIPAVA
Leban (27), Gulič (47), Škerjanc (68), Kocić (84)
JADRAN DEKANI 3:0 b.b. POSTOJNA

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od T. D. L.
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Domov se vrača Miral Samardžić

Nekdanji reprezentant Slovenije je nov izziv našel v svojem rojstnem mestu. Nastopal bo v …