Favoriti – izzivalci 16 : 1, povprečno 4 : 0,25 in 66 gledalcev. Takšen je izkupiček osmega kroga 3. SNL zahod, v katerem glede na razpored res ni bilo težko pravilno napovedati večine izidov. Vodilna četvorka je bila več kot suverena, še najbolj pričakovano sežanski Tabor,  ki je v Postojni gostoval pri zadnjeuvrščenemu klubu. Kraševci so slavili s teniških 6:0, Petrovčič in Bombač pa sta dosegla hat-trick. Tekma je rdeče-črnim služila predvsem kot dober trening, saj jih v naslednjem krogu čaka zanimiv obračun z Biljami.


Biljenci so tokrat proti Ilirski Bistrici, ki je že po desetih minutah ostala brez  mladega vratarja Počkaja, v polno merili petkrat, zanimivo pa je, da se je med strelce vpisalo kar pet različnih igralcev. K temu je verjetno veliko pripomoglo dejstvo, da so Bistričani na Goriško pripotovali brez rezervnega čuvaja mreže, tako da je vrata skoraj celotno srečanje branil igralec v polju. Malenkost manj prepričljiva, vsaj glede na rezultat, je bila Adria, ki pa je svoje delo proti sosedom s Tolmina vendarle opravila dokaj rutinsko. Gulič in Wilson sta poskrbela za dovoljšno vodstvo, tako da so Tolminci v finišu prek Rakuščka prišli le do častnega gola.

Na stadionu Ivana Gregoriča je četrti Jadran žilave goste z Ajdovščine strl šele z enajstmetrovko Peroše, delo pa je v zaključku dokončal prvi strelec kluba Stepančič z dvema goloma. Edino izenačeno srečanje pa so po pričakovanjih lahko spremljali gledalci v Izoli. Tamkajšnji domačin se je z Vipavo razšel z 1:1, zadela sta Vidmar in Pletikos, ekipi pa tako ostajata na petem in šestem mestu.

Rezultati osmega kroga 3. SNL zahod:
POSTOJNA 0:6 TABOR SEŽANA
Petrovčič (4, 16, 87), Bombač (25, 41, 50)
BILJE 5:0 ILIRSKA BISTRICA
Doplihar (14/pen), Humar (34), Masten (60), Kožuh (79), Batič (84)
JADRAN DEKANI 3:0 AJDOVŠČINA
Peroša (74/pen), Stepančič (86, 88)
IZOLA 1:1 VIPAVA
Pletikos (63); Vidmar  (46)
ADRIA MIREN 2:1 TOLMIN
Gulič (65), Wilson (69); Rakušček (88)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od T. D. L.
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Domov se vrača Miral Samardžić

Nekdanji reprezentant Slovenije je nov izziv našel v svojem rojstnem mestu. Nastopal bo v …