Dvaindvajseti krog zahodne skupine tretje lige je postregel s številnimi presenečenji. Zarica, ki je imela že pred krogom kar velik zaostanek za vodilnim, je po remiju na zadnji domači tekmi tokrat nujno potrebovala zmago. Na srečanju z Brdi se je Kranjčanom že poznal ozek igralski kader, saj je imel Janez Zupanič na klopi ob rezervnem vratarju le še enega igralca in že pred začetkom je bilo jasno, da jih spet čaka težka naloga. Domačim nato dejansko ni šlo najbolje in po pol ure igre so gostje prišli do vodilnega zadetka, potem ko je Džuzdanović uspešno realiziral enajstmetrovko. V nadaljevanju je isti igralec hitro zadel še drugič in maloštevilna domača publika je bila lahko že pošteno zaskrbljena. Upravičeno,  Zaričani si namreč tudi po zaostanku niso priigrali nobene prave priložnosti, za nameček pa so v zaključku ostali še brez enega igralca, gostje pa so prišli do nove enajstmetrovke. Spet je bil suveren trikratni strelec Džuzdanović in točke so zasluženo odšle v Goriška Brda.


Tako je imel danes Tolmin odlično priložnost, da praktično že odloči letošnjega zmagovalca, saj bi se z zmago povzpel na visokih deset točk prednosti. Lokacija sicer ni bila najprimernejša, saj so varovanci Davida Kanalca gostovali na mestnem stadionu v Zagorju, kjer domačinov kljub slabi formi nikoli ne gre odpisati. Tolminci so po podaji s prostega strela prek Lipužič Bratuža sicer hitro povedli, a je borbene domačine s strelom z razdalje v igro vrnil Nikolić. Gostje so še pred koncem polčasa znova prišli v vodstvo, ko je zadel Kos, tudi tokrat iz prostega strela, vmes pa je Sokanović še poškodoval domačega vratarja Gracarja. Proletarci so v drugem polčasu pritisnili, trud pa se jim je poplačal v izdihljajih srečanja, ko je kljub igralcu manj, izključen je bil namreč Džombić, še drugič zadel Nikolić. Točka domačim ne pomeni veliko, saj so njihove možnosti za prvo mesto le še teoretične, so se pa z njo vsaj utrdili na tretjem mestu. Na drugi strani bodo morali Tolminci na potrditev naslova še malo počakati, a skoraj ne gre verjeti, da bi lahko zapravili osem točk prednosti.

Na četrtem je že Ivančna Gorica, ki nadaljuje svoj zmagoviti pohod, pri tem pa njeni triumfi postajajo vse višji. Tokrat jo je Ajdovščina Škou skupila s teniškim izidom, za moštvo Roka Cirarja pa so zadeli Skok in Đajić po enkrat ter razigrani Pene in kapetan Božič po dvakrat. Enak izid so videli tudi gledalci pri Štantu, kjer je Adria presenetljivo visoko ugnala sicer favorizirano Izolo. Že v prvih sedmih minutah so padli trije goli, domači pa so vprašanje zmagovalca razrešili v nadaljevanju, ko so zadeli še trikrat. Pri domačih sta se z dvema zadetkoma izkazala Žibernik in superveteran Zovatto, pri gostih pa je vnovič zadel zadnje čase precej uspešni Finkšt.

V Sežani je manj kot sto gledalcev prišlo pogledat srečanje z nekdanjim prvoligašem iz Trbovelj, ki je po nekaj tednih le prišel do druge zmage pod vodstvom Rajka Jeršina.  V prvem polčasu golov ni bilo, nato pa sta za knape zadela Žibert in Jurić ter tako praktično rešila vprašanje zmagovalca. Tabor več od častnega zadetka Makivića namreč ni zmogel in tako je Rudar tisti, ki je zasedel sedmo mesto. Na stadionu ob Sori je Jezero doživelo nov poraz proti Jadranu, pri čemer tokrat ni bilo niti blizu kakšnemu uspehu. Gostujoči napadalec Smrtnik je zadel že petnajstič v sezoni.

Naj za konec omenimo še, da so v vodstvu tekmovanja vsaj za zdaj tekmo Kamnik – Sava (napačno) registrirali v korist domačih.

Rezultati 22 kroga:
KAMNIK 0:3 b.b. SAVA
ADRIA 6:2 IZOLA
Sardoč 2, Furlan 7, Žibernik 42, 65, Zovatto 73, 90; Finkšt 5, Mikac 40
ZARICA 0:3 BRDA
Džuzdanović 30 (pen.), 52, 81 (pen.)
ZAGORJE 2:2 TOLMIN
Nikolić 26, 89; Lipužič Bratuž 10, Kos 42
JEZERO 0:3 JADRAN (D)
Gavrić 25, Smrtnik 29, 56
TABOR (S) 1:2 RUDAR (T)
Makivić 74; Žibert 48, Jurić 67
IVANČNA GORICA 6:2 ŠKOU
Pene 28, 70, Đajić 33, Božič 41, 48, Sok 60; Vidmar 8, Ivanović 47

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od T. D. L.
Naloži več novic iz 3. liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Nekdanji slovenski prvoligaš ostal brez igralcev

Koronsko leto 2021 se bliža koncu, s tem pa tudi čas prestopnega roka, ki stopi v veljavo …