Tokratna sobota bo postregla zgolj z dvema tekmama tretje lige zahod, toda kakšni tekma bosta to. V prvi se bosta pomerili vodilni ekipi lige, torej Tolmin in Zagorje, kar bo zagotovo poskrbelo za lepo obiskanost na Brajdi. Obe moštvi po dosedanjih predstavah sodita v najožji krog favoritov za vrh, rezultatsko pa imata tudi krepko najboljši razliki v zadetkih. Tako domači strateg David Kanalec kot tudi novi gostujoči prvi mož stroke Anže Krajnc, nimata težav s kaznovanimi igralci in v Tolminu si lahko obetamo lepo tretjeligaško predstavo.


Druga tekma pa bo na sporedu v Trbovljah, kjer se bosta udarila nekdanja prvoligaša, sežanski Tabor in domači Rudar. Gostje so si pretekli teden z zmago nad Brdi nekoliko dvignili samozavest in se vrnili v zgornjo polovico, knapi pa so doživeli razočaranje na Dolenjskem in tako nekoliko zaostali za samim vrhom. Rezultat tega je, da se moštvi zdaj nahajata povsem skupaj in da si v boju za čim boljše izhodišče ne eni ne drugi ne morejo privoščiti poraza. Krivulja rezultatov je kot rečeno na strani Kraševcev, toda tudi kvalitetna zasedba Miloša Breznikarja se bo prej ali slej morala zbuditi. Lepo bi bilo, da bi bilo vzdušje podobno kot denimo v sezoni 1998/99 v drugi ligi, ko se je Tabor boril za prvo ligo in se je na stadionu Rajka Štolfe zbralo kar 400 gledalcev, v Trbovljah pa kakšnih 100 manj.

Tokrat bo na sporedu le en primorski obračun, v nedeljo se bosta namreč v Piranu srečali Izola in Adria. Ribiči lepo napredujejo s postavljanjem umetne trave in bodo verjetno kmalu lahko zaigrali doma, toda kar se rezultatov tiče za to za enkrat niti ni prave potrebe, saj jim gre na piranskem stadionu pod obzidjem naravnost odlično. Le malokdo je od prenovljene ekipe pričakoval četrto mesto po osmih kolih, toda izolska zasedba je do sedaj kljub vsemu delovala vsaj tako močno kot lani. Ali lahko realno ostanejo tako visoko vse do konca pa bo v veliki meri pokazala že današnja tekma, ko bo na drugi strani stala izkušena in prekaljena zasedba iz Mirna, ki računa na višje pozicije od tiste, ki jo zaseda treutno.

Zanimivo zna biti tudi v Goriških Brdih, kjer domači pričakujejo Zarico, ki je prejšnji teden izgubila vodstvo. Teren za popravljanje napake ni ravno najlažji, trenerja Zupančiča pa lahko malce skrbi tudi dogajanje okrog Triglava in morebiten odhod nekaterih boljših igralcev. Na igrišču Ivana Gregoriča bo na dvoboju med Jadranom in Medvodami na videz šlo za obračun outsiderjev, toda obe ekipi sta letos prikazali prav spodobne igre in gotovo ne sodita tako nizko kot kaže tabela. V dvoboju za obstanek se bosta pomerili še Ajdovščina in Ivančna Gorica, obeta pa se še gorenjski obračun v Kranju, kjer bo Sava v vlogi favorita proti zadnjeuvrščenemu Kamniku.

Pari 9. kroga:
Tolmin : Zagorje
Izola : Adria
Jadran Dekani : Jezero Medvode
Sava Kranj : Calcit Kamnik
Brda : Zarica Kranj
Rudar Trbovlje : Tabor Sežana
Ajdovščina Škou : Ivančna Gorica

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od T. D. L.
Naloži več novic iz 3. liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Trboveljski Rudar s spektakularnim napredovanjem nazaj v 3. SNL!

Rudar iz Trbovelj, nekoč že član slovenske prvoligaške scene, je nedavno gostoval v Šiški,…