V Trbovljah se bosta pomerila domači Rudar in Izola, kluba, ki sta pred dvemi desetletji skupaj igrala v prvi slovenski ligi, pohvalita pa se lahko tudi z republiškima naslovoma iz časa Jugoslavije. Rudar je slavil na zadnji prvoligaški tekmi v Trbovljah, lani pa je Izola slavila kar z 0:3. A stanje letos še zdaleč ni takšno kot lani in scenarij iz leta 1991 se še zdaleč ne zdi neponovljiv. Varovanci Miloša Breznikarja trenutno namreč igrajo dokaj dobro, sploh na domačem terenu, medtem ko je oslabljena Izola še vedno nekakšna neznanka.


V Kranju bo Zarica očitno prišla do prve letošnje tekme, saj naj bi tokrat le usposobili teren v zariškem športnem parku. Nasprotnik je kar primeren, sosednji Kamnik namreč, ki poleg gorenjskega rivalstva premore tudi precej skromno zasedbo. Srečanje bi bilo lahko za Kranjčane zato uspešno v vseh vidikih, hkrati pa bo tudi dober test pred sredo, ko na zaostalo srečanje prihaja še Zagorje. Slednje bo že danes igralo proti Kranjčanom, toda Savi, ki je začela nad vsemi pričakovanji in v Dekanih iztržila zmago. Zdaj se poraja vprašanje, ali lahko fantje iz Stržišča presenetijo še na drugem gostovanju zapored.

Favorizirana Brda gostijo Jadran in bi lahko pred domačimi gledalci le prišla do prve zmage, medtem ko zna biti bolj zanimivo v Ajdovščini, kjer se obeta severnoprimorski obračun. Ajdovščina Škou, naslednik propadlega Primorja, čaka Tolmin, ki je v prvenstvo krenil z zmago in ima na papirju nekoliko kvalitetnejšo zasedbo od domačih. Toda ti se bodo na premieri zagotovo želeli prikazati v dobri luči, poleg tega pa na lokalnih dvobojih kvaliteta tako ali tako pogosto ne igra glavne vloge. V Sežani Tabor gosti Jezero Medvode, ki je začelo odlično, zato Marjana Kovačiča čaka težka naloga, če želi, da vse tri točke ostanejo doma.

Ivančna Gorica se bo pomerila z Adrio, večina tekem pa bo tokrat odigranih v nedeljo. Klubi so v zadnjem trenutku poskrbeli še za nekaj okrepitev, tako bo Ajdovščino okrepil Aljaž Kavčič iz Gorice, Ivančno Gorico Branko Šušak iz Krke, medtem ko se v Savo seli Dejan Dimitrov iz Triglava.

Pari 3. kroga:
Rudar Trbovlje : Izola
Tabor Sežana : Jezero Medvode (31.8. ob 17:30)

Zagorje : Sava Kranj
Brda : Jadran Dekani
Ajdovščina Škou : Tolmin
Ivančna Gorica : Adria
Zarica Kranj : Calcit Kamnik (1.9. ob 17:30)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od T. D. L.
Naloži več novic iz 3. liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Domov se vrača Miral Samardžić

Nekdanji reprezentant Slovenije je nov izziv našel v svojem rojstnem mestu. Nastopal bo v …