8. krog 3.SNL zahod bo postregel s kar nekaj zanimivimi obračuni, med katerimi v ospredje silita predvsem dva. Prvi se bo odvil na severnem primorskem, kjer se bosta pomerili moštvi, ki sta pred sezono sodili v najožji krog favoritov za vrh. Adria, ki bo tokrat v vlogi domačina, se bo namreč pomerila z drugouvrščenim Tolminom. Ekipi loči le točka in glede na dosedanje predstave je izid srečanja praktično nemogoče napovedati. V majhni prednosti so morda domači, saj bodo Tolminci nastopili brez kaznovanih Baloha in Urbančiča. Žal pa obisk na stadionu pri Štantu morda ne bo takšen kot bi si v klubih želeli, saj ga zna pokvariti nekoliko slabša vremenska napoved.


Drugi obračun pa bo na sporedu jutri, ko se bosta v Kranju v mestnem derbiju spet srečali Sava in Zarica, slednja tokrat v vlogi domačina. To le še dodatno veča favoriziranost zariške ekipe, ki trenutno morda nekoliko presenetljivo drži vrh lestvice. Glede na zadnje predstave in predvsem na odlično formo mladega golgeterja Šujice bi domači prednost tokrat morali obdržati, toda lokalni obračuni so pogosto nekaj posebnega in Sava bo gostovo storila vse, da sosedom odščipne kakšno točko. Moštvi sta se med seboj merili že med leti 2008 in 2011, veliko uspešnejši pa so bili tokratni domačini, ki so v šestih tekmah trikrat zmagali, dvakrat remizirali in le enkrat izgubili. Rdeče vrage lahko pred srečanjem  nekoliko skrbi predvsem stanje domačega igrišča, ki v podobnih situacijah po navadi ni bilo ravno v najboljši pripravljenosti.

V kombinacijah za zgornjo polovico lestvice se nahajata tudi oba zasavska ligaša, pri čemer imata jutri oba lepo priložnost, da pozicije vsaj ohranita.  Zagorjani se bodo pred domačimi gledalci pomerili z novincem iz Ajdovščine, Rudar pa odhaja na gostovanje v Ivančno Gorico. Nekdanja prvoligaša letos kažeta povsem različna obraza, medtem ko knapi na petem mestu krojijo vrh lestvice, se livarji spodaj hudo mučijo za vsako točko. Za zdaj so zadeli le trikrat in če bodo tudi Trboveljčani odnesli vse točke, se zna domači trener Rok Cirar kaj hitro znajti v težavah.

Tabor, ki od povratka stratega Marjana Kovačiča, še nekoliko lovi svojo formo, se bo tokrat doma pomeril z moštvom Brd, ki so v sezono krenila še nekoliko slabše. Tekma lahko pomeni lepo prelomnico za formo enega od tekmecev, a ravno zaradi pomembnosti ne gre pričakovati najbolj odprte igre. Te za zdaj nismo videli kaj dosti tudi pri Kamniku in pri Jadranu, ki se bosta v medsebojnem dvoboju med seboj udarila za predzadnje mesto. Gre pa zato toliko bolje mladi zasedbi Izole, ki pod vodstvom Aljoše Čotarja drži stik z najboljšimi. Nekdanji udeleženec evropskih pokalov tudi na stadionu ob Sori v Medvodah ni brez možnosti za novo morebitno slavje.

Pari 8. kroga:
Zagorje : Ajdovščina Škou
Ivančna Gorica : Rudar Trbovlje
Tabor Sežana : Brda
Zarica Kranj : Sava Kranj
Calcit Kamnik : Jadran Dekani
Jezero Medvode : MNK Izola
Adria : Tolmin

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od T. D. L.
Naloži več novic iz 3. liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Navijači Izole NZS očitajo laži in zavajanje ter tudi dvojne kriterije

Incident na derbiju 21. kroga državnega prvenstva med Muro in Mariborom počasi dobiva razp…