Na mestnem stadionu v Zagorju se je podobno kot spomladi zopet zbralo neverjetnih 1800 gledalcev, vsaj domači pa so tekmo lahko spet zapuščali izredno zadovoljni. Mnogi so pričakovali napade Rudarja, ki je v prvih kolih igral bolje od sosedov, a so bili tokrat domači od vsega začetka boljši tekmec. Po nekaj nevarnih poizkusih so rdeči kaj hitro prišli do vodstva, po podaji Goriška je gostujoča vrata zadel Krajnc. Tudi to ni predramilo knapov in po malo več kot pol ure igre je bil rezultat že 2:0. Vratar Peršuh je storil napako, prazno mrežo pa je zatresel Djokić. Tudi v nadaljevanju domači niso popuščali, in ko je po uri igre prišlo še do tretjega zadetka v gostujoči mreži, je bila tekma dokončno odločena. Izkušeni Djokić, strelec drugega gola in najboljši na igrišču, je tokrat podal, veliko zmago Zagorja pa je potrdil mladi Gorišek. Proletarci so s tremi točkami na četrtem mestu prehiteli sosede in lahko optimistično zrejo v nadaljevanje prvenstva, ko jih čaka težka preizkušnja v Mirnu.


Adria namreč ne popušča, pa čeprav ji tokrat v Medvodah dolgo časa ni kazalo najbolje. Novinci  ligi so prek Bengeza dobili prvi polčas, a jih je v nadaljevanju  pokopal pritisk morebitne zmage. Izkušeno moštvo Enesa Demirovića je to kajpak znalo kaznovati, Popović in Žibernik sta v dvajsetih minutah poskrbela za popoln preobrat. Še bolj suveren pa je bil vodilni Tolmin, ki v Kamniku po pričakovanju ni imel večjih težav z domačini. Tokrat ne preveč zanimivo srečanje na stadionu prijateljstva sta z zadetkoma odločila Kravanja in Lo Duca.

Po sobotnih tekmah so favorizirana Brda padla celo na zadnje mesto, a so Brici nato danes le uspeli zabeležiti drugo letošnjo zmago. Zanjo so se morali v Ajdovščini pošteno potruditi, edini in hkrati odločilni zadetek pa je prispeval Džuzdanović. Tudi drugi nekdanji prvoligaš je srečanje tokratnega kroga zapuščal sklonjenih glav, Izola je namreč morala priznati premoč kranjski Zarici. V prestolnici Gorenjske so gledalci več kot uro čakali na prvi zadetek, nato pa so padli kar trije. Domače je v vodstvo popeljal Marinković, izenačil je izkušeni Kremenović, tekmo pa je pet minut pred koncem odločil nekdanji Triglavan Šujica. Slednji se je s petim zadetkom povzpel na prvo mesto lestvice strelcev, Zarica pa na tretjem zaostaja le točko za vodilnim dvojcem.

Ivančna Gorica je z domačo zmago nad Savo pri dnu prehitela Jadran, ki je klonil v Sežani. Odločilni gol za Tabor je nekaj minut pred koncem prispeval domačin Bombač.

Rezultati 6. kroga:
ZAGORJE 3:0 RUDAR (T)
Krajnc 22, Djokić 32, Gorišek 63
IVANČNA GORICA 1:0 SAVA
Pilipovič 74
TABOR 1:0 JADRAN (D)
Bombač 78
KAMNIK 0:2 TOLMIN
Kravanja 8, Lo Duca 79
JEZERO-MEDVODE 1:2 ADRIA
Bengez 29; popović 51, Žibernik 66
AJDOVŠČINA ŠKOU 0:1 BRDA
Džuzdanović 43
ZARICA 2:1 IZOLA
Marinković 64, Šujica 84; Kremenović 71

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od T. D. L.
Naloži več novic iz 3. liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Domov se vrača Miral Samardžić

Nekdanji reprezentant Slovenije je nov izziv našel v svojem rojstnem mestu. Nastopal bo v …