Šesto kolo 3.SNL bo vnovič postreglo z velikim zasavskim derbijem, ki bo tokrat na sporedu v Zagorju. Tekmeca sta se po osamosvojitvi doslej pomerila osemnajstkrat, nekoliko uspešnejši pa so bili tokratni domačini, ki so ob šestih remijih slavili osemkrat. Tekme so bile običajno dobro obiskane in večinoma dokaj izenačene, igra pa ostra s kar nekaj enajstmetrovkami. Verjetno gre kaj podobnega pričakovati tudi tokrat, ko imajo proletarci na svoji strani statistiko in domače igrišče, knapi pa trenutno formo in uvrstitev na lestvici. V pripravljalnem prijateljskem  obračunu pred sezono je precej suvereno slavil Rudar.


Zanimivo zna biti tudi v Ajdovščini, kjer bo prebujena domača ekipa gostila Brda. Ta veljajo za največje razočaranje začetka sezono in v kolikor ne bodo slavili vsaj v mestu burje, bi Debenjaku verjetno voda že pošteno tekla v grlo. Za kaj takšnega pa bodo zagotovo navijali pri Tolminu, ki bo vodilno pozicijo tokrat branil v Kamniku, kjer bi vsaj na papirju moral opraviti z oslabljenimi domačini. Tolminci imajo tako lepo priložnost, da prednost pred glavnimi konkurenti vsaj obdržijo, če že ne tudi povečajo, toda vseeno morajo biti pazljivi, saj jih je odnos ob prehitro vpisanih treh točkah v prejšnjem kolu že stal zmage.

Kar se tiče vrha, bo še eno pomembno srečanje na sporedu v Kranju, kjer se bosta pomerila Zarica in Izola. Pred sezono verjetno ni bilo pričakovati, da bosta moštvi po petih kolih zasedali četrto in peto mesto, toda po prikazanem v prvih kolih sta poziciji povsem zasluženi. Ribiči so dokazali, da zmorejo tudi s pomlajeno zasedbo, Gorenjci pa so s pomočjo Triglava na koncu le uigrali spodobno tretjeligaško ekipo. Bolj kot o rezultatu tokratnega medsebojnega obračuna se zastavlja vprašanje, kako dolgo lahko eni in drugi še mešajo štrene pri vrhu lestvice. Tja si po tihem želita tudi Tabor in Jadran, ki pa sta oba začela slabše od pričakovanj. Stara znanca se bosta tokrat pomerila na stadionu Rajka Štolfe v Sežani.

Jezero Medvode pred domačo publiko pričakuje Adrio, sosednja Sava pa odhaja v Ivančno Gorico. Večina tekem bo tokrat na sporedu v soboto.

Pari 6. kroga:
Zagorje : Rudar Trbovlje
Ajdovščina Škou : Brda
Ivančna Gorica : Sava Kranj
Tabor Sežana : Jadran Dekani
Zarica Kranj : MNK Izola
Calcit Kamnik : Tolmin
Jezero Medvode : Adria

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od T. D. L.
Naloži več novic iz 3. liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Trboveljski Rudar s spektakularnim napredovanjem nazaj v 3. SNL!

Rudar iz Trbovelj, nekoč že član slovenske prvoligaške scene, je nedavno gostoval v Šiški,…