V desetem krogu 3. SNL zahod se ob desetih udeležencih ponovijo tekme z uvoda sezona, kar v tem primeru pomeni, da bomo spremljali še drugi letošnji derbi med Taborom in Jadranom.


Moštvi spadata med glavne favorite za naslov prvaka, trenutno pa zasedata prvo in tretje mesto, ločijo ju zgolj tri točke. V dosedanjih obračunih je šlo praviloma vselej bolje domačinu, tudi pred dobrima dvema mesecema, ko je Jadran doma slavil z 1:0. V tokratnem primeru statistika v prednost postavlja Kraševce, ki so na stadionu Rajka Štolfe nazadnje klonili v sezoni 2008/09, zagotovo pa se bodo želeli maščevati tudi za uvodni poraz. Od tedaj so namreč oddali zgolj točko in trenutno kažejo najbolj prepričljive predstave lige. Dekančani bodo imeli zelo težko delo, če jih bodo želeli ustaviti.

Tudi druga Adria je pred nič kaj lahko nalogo, v Miren namreč prihaja Izola, ki si je samozavest okrepila z zadnjo zmago v bližnjem Tolminu. Zaostanek ribičev za vodilnimi je sicer zdaj že kar velik in če želijo ohraniti upe na drugo mesto, bodo morali tudi v Mirnu igrati na zmago.  Seveda kaj drugega kot zmaga ne pride v poštev tudi pri Adrii, ki se še vedno odlično drži z enakim številom točk kot vodilni Tabor. Podoben bo gotovo tudi cilj Bilj, ki odhajajo v Vipavo. Glede na dosedanjo formo gre pričakovati dokaj izenačen dvoboj in Biljenci v branjenju boljše pozicije nikakor ne bodo imeli lahkega dela.

Manj pomembna, a zato morda prav tako izenačena in zanimiva tekma se obetata v Ilirski Bistrici. K vijoličnim z mesta liburn na obisk prihaja Ajdovščina, oboji pa so izgubili zadnji dve srečanji, zato bodo zdaj gotovo želeli obrnili trend.  Za konec je tu še srečanje med Tolminom in Postojno, kjer bi moralo biti na papirju vse jasno, Tolminci so že na Notranjskem slavili z 0:5.

Pari 10. kroga 3. SNL zahod:
TABOR SEŽANA : JADRAN DEKANI
ADRIA MIREN : IZOLA
ILIRSKA BISTRICA : AJDOVŠČINA
VIPAVA : BILJE
TOLMIN : POSTOJNA

 

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od T. D. L.
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Domov se vrača Miral Samardžić

Nekdanji reprezentant Slovenije je nov izziv našel v svojem rojstnem mestu. Nastopal bo v …