Naključje je hotelo, da se bosta v 3.SNL zahod tudi tokrat pomerila drugo in tretjeuvrščeno moštvo. Obeta se namreč lokalni derbi v Dekanih, Jadran bo pričakal Izolo, ki je ta teden po daljšem času izgubila vodstvo. O pestri izolski tekmi smo dovolj pisali že prejšnji teden, spomnimo le to, da sta zaradi kartonov zdaj kaznovana Kotnik in Peroša, prav tako pa je vprašanje, kakšno je zdravstveno stanje Mihailovića in Gavrića, ki sta bila tekom tekme zaradi poškodb zamenjana. Ribiči imajo torej nedvomno dovolj težav, medtem ko so na drugi strani pesjani lahko, vsaj kar se tiče igre, zadovoljni z uvodno tekmo v Ajdovščini, čeprav rezultat zanje na koncu ni bil najbolj ugoden. Po besedah stroke naj bi imeli nekaj težav predvsem še z uigranostjo, saj je v prvi ekipi spet nekaj golobradih novincev, a kvaliteta naj ne bi bila sporna, tako da lahko pričakujemo še kakšno presenečenje. Glede na vse opisane težave gostov iz obale bo tokrat odlična priložnost za kaj takega. Toda pozor, čeprav gre za stara znanca, Jadran sosedov ni premagal že skoraj celo desetletje.


Vodilno moštvo Vidica in Kalina, Ajdovščina Škou, tokrat odhaja na lahko gostovanje v Cerknico. Notranjsko moštvo je sodeč po zadnjih tekmah najslabše v ligi, saj je v pokalu prejelo kar osem golov, medtem ko je v ligi izgubilo tudi proti precej povprečni Adrii. Zmaga gostov iz mesta burja, ki prihajajo bolj kot ne kompletni, na papirju ne bi smela biti vprašljiva, a morda tudi domači pod Slivnico pričarajo kakšno presenečenje. Oslabljena Brda, ki so sicer lahko zadovoljna z dosedanjih izkupičkom, bodo tokrat pričakala Tabor, ki je, vsaj tako kaže, znova v izvrstni formi. Zanimivo bo videti predvsem, kako uspešni bodo domači pri zaustavljanju Stančiča in kolegov, ki bi jih z zmago ujeli na razpredelnici, saj bodo morali nastopiti brez prvega vratarja Mavriča, medtem ko je superveteran Pintol še vedno kaznovan zaradi grehov iz prejšnje sezone in je bržkone že končal kariero. Naj omenimo še to, da gre za dvoboj rezultatsko izjemno uspešnih ekip, moštvo Igorja Boleta poraza ne pozna že 5 krogov, Brici pa, verjeli ali ne, že 8.

V dolinci se bosta srečala Bilje in Ilirska Bistrica, kljub veliki točkovni razliki pa zmagovalca ne gre napovedovati vnaprej, saj so tudi gostje iz mesta liburn po nekaterih spremembah očitno v solidni formi. Prosta je tokrat Adria, ki je, naj omenimo mimogrede, prek zime prejela Bloudkovo plaketo.

Pari 16. kroga:
CERKNICA : AJDOVŠČINA
(28.3. ob 15:00)
JADRAN (D) : IZOLA
BILJE : ILIRSKA BISTRICA
BRDA : TABOR
(vse 29.3. 0b 16:00)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od T. D. L.
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

FOTO: Dravinja po treh tednih priprav

Jesenski prvaki vzhodne skupine naše tretje lige, so zaključili tretji teden priprav na dr…