Občinski derbi v 3. SNL zahod med Biljami in Adrio je na tribuno stadiona v Dolinci privabil kakšnih 350 gledalcev. Ti so lahko spremljali zlasti zanimiv drugi polčas, v katerem so padli kar štirje zadetki. Domače je v vodstvo popeljal Tragin, a je na drugi strani takoj odgovoril Pavlin, zato je bil na vrsti razburljiv zaključek. V njej je bila vodilna ekipe lige boljša, zmagoviti zadetek je zabil Bragato, zmago pa je v podaljšku potrdil Žižmond in veselje Biljencev se je lahko začelo. Prednost  črno-belih pred tretjim je tako narasla že na 10 točk in zdi se, da v kolikor ne bo večjih presenečenj, sta v boju za naslov ostali le še dve ekipi.


Na drugem mestu namreč ostaja Tolmin, ki ga je v tem krogu čakalo zahtevno gostovanje na Obali, a ga je opravil z odliko. Izola je za ohranitev stika z vrhom nujno potrebovala zmago, a sta maloštevilno domačo publiko v drugem polčasu utišala Kucalović in Sokanović, ki sta poskrbela za četrto zaporedno zmago svojega moštva. Toda časa za slavje Jana Kraglja in njegovih varovancev ni bilo veliko, saj se že naslednji teden v Tolminu obeta veliki derbi favoritov za naslov, ko v goste prihajajo Bilje.

Spodaj medtem ni prišlo do sprememb. Jadran se je proti Vipavi nekaj časa sicer dobro držal, a le popustil in zabeležil nov poraz, podobno pa velja tudi za Ilirsko Bistrico, ki je v drugem delu klonila pred Ajdovščino. Prednost Ajdovcev pred zadnjim mestom je s tem narasla že na 14 točk in v mestu burje se lahko dokončno oddahnejo.

Rezultati 17. kroga 3. SNL zahod:

IZOLA 0:2 TOLMIN
Kucalović 61`, Sokanović 79`

BILJE 3:1 ADRIA
Tragin 74`, Bragato 86`, Žižmond 90`; Pavlin 78`

JADRAN (HK) 0:2 VIPAVA
Kranović 47`, Leban 57`

ILIRSKA BISTRICA 0:2 AJDOVŠČINA
Ibraković 50`, Bašić 64`/pen

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od T. D. L.
Naloži več novic iz 3. liga zahod

Dodaj odgovor

Poglejte še

Vitezi na priprave v BiH

Večina tretjeligašev je že minuli teden začela s pripravami na drugi del sezone. Tako je t…