Morda je kdo pričakoval presenečenje v Izoli, a na koncu je za nepričakovan razplet poskrbela tekma v Ajdovščini, kjer so gostovala Brda in kjer je bilo vse pripravljeno za novo domače rutinsko slavje. V klubu so pred tekmo napovedali, da prostora za napake ni, a se jim je ta vendarle primerila, saj se je tekma končala z neodločenim izidom. Domače je v hitro vodstvo popeljal Simčič, izenačil je Fortunat, polčas pa se je po zadetku Stibilja končal z 2:1. Nato pa preobrat, najprej je zadel Tribušon, četrt ure pred koncem pa še Bremec in obetala se je senzacija. Toda po pritisku so domači v zaključku prišli vsaj do točke, potem ko je v polno meril Kadrija. Točka je izjemno pomembna, saj stanja na vrhu za razliko od morebitnega poraza drastično ne spreminja. Prednost Izole je resda narasla na tri točke, a že prihodnji vikend (ko so Izolani prosti) lahko Ajdovci tekmeca spet ujamejo.


Na izolskem mestnem stadionu pa dvoma o zmagovalcu ni bilo. Ribiči so Biljam nasuli štiri gole in tako suvereno rešili vprašanje zmagovalca. Pred 250 gledalci so zadeli Stipaničev, Zemljak, Mihailovič in Finkšt. Zasedba Aljoše Čotarja bo imela zdaj dva tedna časa, da se čim bolje pripravi na medsebojno tekmo v Ajdovščini, ki bo, to je zdaj že jasno, odločala o naslovu prvaka.

Tabor je Ilirski Bistrici malo nepričakovano nasul petardo, Bombač pa je uspel doseči hat-trick. Za Kraševce je bila to prva zmaga po kar osmih zaporednih neuspelih poizkusih. Podobno uspešna je bila tudi Adria, ki je proti oslabljenemu Jadranu dosegla svojo daleč najvišjo zmago v sezoni.

Rezultati 25. kroga 3. SNL zahod:
IZOLA 4:0 BILJE
Stipaničev (12), Zemljak (33), Mihailovič (66), Finkšt (89)
AJDOVŠČINA ŠKOU 3:3 BRDA
Simčič (24), Stibilj (33), Kadrija (90); Fortunat (25), Tribušon (50), Bremec (76)
ILIRSKA BISTRICA 2:5 TABOR
Marinac (29), Kariž (68/ag); Stepančič (33, 63), Bombač (42, 74, 84)
ADRIA 5:0 JADRAN (D)
Batič (16, 48), Humar 35, 61), Zovatto (65/pen)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od T. D. L.
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Dravinja bo vnovič napadala vrh 3. SNL

Nogometaši Dravinje so na generalki pred pričetkom nove sezone v 3. SNL visoko ugnali Šenč…