Vse tekme osmega kroga 3.SNL zahod so bile tokrat odigrane že v soboto. Osrednja je bila na sporedu v Biljah, kjer se je še enkrat več potrdilo, da imajo lokalni derbiji specifičen značaj. Domače vodilno moštvo, ki prej na sedmih temah ni doživelo poraza, je moralo namreč priznati premoč gostom iz Brd, ki so nekoliko presenetljivo slavili minimalno zmago. Kakšnih 200 gledalcev je edini gol videlo po pol ure igre, ko je bil natančen Bremec, Brici pa so to prednost nato uspešno obranili do konca, pa čeprav so po izključitvi branilca Batiča nekaj časa igrali z igralcem manj. Moštvo Dimitrija Mavriča se je s to zmago prebilo v zgornjo polovico lestvice, Bilje pa so po dolgem času izgubile vodilno pozicijo. Omenimo še to, da je bil prejeti zadetek za domače moštvo Šefika Mulahmetoviča šele četrti v sezoni, kar je kljub porazu dober temelj za nadaljnje tekme.


Na vrh se je prebila Ajdovščina Škou, ki pričakovano ni imela nikakršnih težav v Piranu. Pred nekaj deset gledalci na stadionu pod obzidjem so že v uvodu zadeli Krapež, Berginc in dvakrat Kadrija, tako da sta moštvi večino tekme le še čakali na končni žvižg. Pirančani so se, vsaj tako se zdi, že sprijaznili z golim bojem za obstanek, Ajdovci pa tudi krog pred koncem prve tretjine ostajajo edino neporaženo moštvo in eden glavnih favoritov za končno zmago. Precej več dela od njih je imela Izola, ki se je brez Rupnika, Peroše, Kremenovića in Davorja Gavrića lotila težkega gostovanja v Cerknici. Mreži sta dolgo mirovali, nato pa je odrešilni zadetek za goste iz obale malo pred koncem zabil Sanjin Gavrić. Notranjci so še enkrat dokazali, da se lahko enakovredno kosajo praktično z vsemi, a jim je danes malo zmanjkalo in Izola se tako vrača na drugo mesto.

Blizu najboljšim je tudi Jadran, ki proti Taboru ni imel nikakršnih težav in je po 22 letih le prišel do domače zmage. Med strelce se je tudi tokrat vpisal mladi Ščulac, za katerega je bil to že deveti zadetek v sezoni. Sežance očitno čaka še veliko dela, podobno pa velja tudi za Adrio, ki je brez izstreljenega naboja padla v Ilirski Bistrici. Domači, za katere so zadeli Gržina, Brozina in tudi rezervist Dekleva, so z zmago tokratne goste prehiteli na sedmem mestu in se tako močno približali varnejšim vodam, ki so jih napovedovali pred sezono.

Rezultati 8. kroga:
BILJE 0:1 BRDA
Bremec (29)
CERKNICA 0:1 IZOLA
S. Gavrić (84)
PORTOROŽ PIRAN 0:4 ŠKOU
Kadrija (17, 18), Krapež (31), Berginc (33)
ILIRSKA BISTRICA 3:0 ADRIA
Gržina (42), Brozina (54), Dekleva (78)
JADRAN (D) 4:0 TABOR
Andrejašič (38), Lotrič (53), Babič (72), Ščulac (82)

[author image=”http://www.nzs.si/resources/files/pic/banners/2014/banner_3snl_zahod_NG.jpg” ]3. SNL Zahod[/author]

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od T. D. L.
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Cirkulane ostajajo strupene za Bistrico, ki bo 2. SNL lovila z lepo prednostjo

S tekmo v Cirkulanah se je končal jesenski del tudi v vzhodni polovici 3. SNL. Vodilni Bis…