V zadnjem jesenskem kolu 3. SNL zahod smo videli zgolj tri obračune. Najbolj zanimivega, derbi med Adrio in Biljami, je odplaknil dež, saj je bilo igrišče v Mirnu za igro nesposobno, nogometa pa ni dovoljevalo niti ajdovsko igrišče z umetno travnato površino.


Podobna, a vendarle nekoliko drugačna situacija pa je bila v Tolminu. Na začetku je izgledalo, da bo srečanje preprosto prestavljeno, zdaj pa se zdi, da bo tekma registrirana 3:0 za Tolmin. Bistričani zaradi bolezni namreč niso imeli igralcev in se v upanju po prestavitvi niso odpravili v Tolmin, a so se ušteli, njihov argument očitno ni prepričal vodstva tekmovanja.  Do spremembe je prišlo še na srečanju med Postojno in Jadranom, ki je bilo prestavljeno na umetno travo v Dekane. Pesjani so posel s štirimi goli zanesljivo opravili, bržkone pa bi bil rezultat podoben tudi v primeru, da bi se tekma odigrala na Notranjskem.

Osrednji obračun je bil tako odigran ob Beli, kjer je kar 200 navijačev prišlo pogledati domačo Vipavo in vodilni Tabor. Slednji je z goloma Petrovčiča in Črgana suvereno dobil polčas, v nadaljevanju so zeleno-beli prek Vidmarja znižali, kaj več pa jim ni uspelo. Tabor je z novimi tremi točkami osvojil jesenski naslov, ki je bil glede za kakovost zasedbe kar pričakovan, glede na prikazane igre pa tudi bolj ali manj zaslužen. Razlike so sicer minimalne, nekateri klubi imajo tudi še tekmo manj, a Tabor bo v nadaljevanju nedvomno moral prevzeti vlogo prvega favorita za naslov. Pred tem jih zdaj čaka zaslužen počitek.

Izola je za slovo od jeseni in svoje publike na mestnem stadionu zopet razočarala. Z Ajdovci so se ribiči razšli z rezultatom 1:1, saj je gol Nikolića v drugem polčasu izničil Kompara. Ne eni ne drugi z jesenskim delom ne morejo biti pretirano zadovoljni. Za konec omenimo še primorsko ligo, ki se je prav tako končala danes, oziroma bi se vsaj morala končati, a je tudi tu nekaj tekem odneslo vreme. Prvi dve mesti, ki vodita v 3. SNL, za zdaj suvereno držita Korte in Jadran iz Kozine.

Rezultati 14. kroga 3. SNL zahod:
POSTOJNA 0:4 JADRAN DEKANI
Pribac (6, 24), Terčič (34), Peroša (63)
VIPAVA 1:2 TABOR SEŽANA
Vidmar (53); Petrovčič (20), Črgan (39)
IZOLA 1:1 AJDOVŠČINA
Nikolić (13), Kompara (63)
TOLMIN 3:0 b.b. ILIRSKA BISTRICA
ADRIA MIREN – BILJE
(odpovedano)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od T. D. L.
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Domov se vrača Miral Samardžić

Nekdanji reprezentant Slovenije je nov izziv našel v svojem rojstnem mestu. Nastopal bo v …