Osrednja tekma 18. kroga 3. SNL zahod med Ilirsko Bistrico in Ajdovščino Škou je v Športni center Trnovo privabila zgolj nekaj deset ljudi. Domači, ki zadnje tekme niso blesteli, so tokrat le dosegli dober rezultat. Zanimivo je, da MNZ Nova Gorica na tekmah Ilirske Bistrice nadaljuje z vpisovanjem fantomskih golov, saj se je po napačno zapisanem remiju prejšnji teden v zapisniku tokrat znašel rezultat 1:0. Golov na tekmi v resnici seveda ni bilo, toda tudi točka proti favoriziranemu nasprotniku, ki se bori za napredovanje v višjo igo, je potrditev kvalitete vijoličnih, ki so tudi brez izključenega Mahneta v zaključku odbili vse napade. Na drugi strani so Ajdovci gotovo dosegli manj od želenega, po dveh tretjinah pa na drugem mestu za Izolo zdaj zaostajajo za dva zadetka v gol-diferenci.


Na tretje mesto so skočile Bilje, ki so pred številčno domačo publiko s pomočjo hitrega gola Žižmonda le izvlekle pričakovano zmago proti zadnji Adrii. Za novinca, ki je že jeseni presenečal z odličnimi izidi, je po dveh tretjinah to gotovo izvrsten rezultat. Manj od pričakovanega pa je dosegel Tabor, ki je tokrat klonil na Notranjskem. Za Cerknico sta zadela Cvetko in Palamar, nekdanji prvoligaš pa je v zaključku prek Makivića zmogel le do častnega gola. Za konec je tu še tema v Dekanih, kjer sta se dve razmeroma visoko uvrščeni moštvi kar sedemkrat vpisali med strelce. Na koncu so bili po avtogolu srečnejši in spretnejši gostje iz Brd, ki so tako prekinili niz štirih tekem brez zmage.

Tekme so, kot je pravilo v trikrožnem sistemu, odločale o parih zadnje tretjine, najpomembnejša odločitev pa je kajpak padla v Ilirski Bistrici. Ajdovščina bo zavoljo remija v zadnjem, morda odločilnem krogu proti Izoli nastopila v vlogi gosta.

Rezultati 18. kroga:
ILIRSKA BISTRICA 0:0 ŠKOU
CERKNICA 2:1 TABOR
Cvetko (25), Palamar (56); Makivić (78)
BILJE 1:0 ADRIA
Žižmond (5)
JADRAN (D) 3:4 BRDA
Kotnik (11), Starc (68, 89); Simčič Zuljan (8, 19), Grudina (25), Zaharić (94/ag)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od T. D. L.
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Dravinja bo vnovič napadala vrh 3. SNL

Nogometaši Dravinje so na generalki pred pričetkom nove sezone v 3. SNL visoko ugnali Šenč…