Po zimskem premoru se ta vikend nadaljuje 3. SNL zahod.  Primorce letos po spremembi sistema čaka kar 28 krogov, zato morajo začeti teden prej kot njihovi kolegi v ostalih treh skupinah. Po jesenskem delu dokaj suvereno vodijo Bilje, ki sploh še niso doživele poraza, a nekatere ostale ekipe v nadaljevanju napovedujejo preobrat, zato nas čaka zanimiva pomlad.


Bilje tokrat gostujejo v Ajdovščini, kar bi po pogledu na lestvico morala biti lahka naloga, toda pozor, sinovi burje so zaključek jeseni odigrali odlično ter nanizali kar štiri zmage. Od tedaj je sicer prišlo do nekaj sprememb, zelo uspešnega Vidica je na klopi malo presenetljivo zamenjal Borut Jermol, ki se ga spremljevalci slovenskega nogometa najbrž spomnijo iz Tolmina, tako da je težko reči, v kakšni formi se nahajajo oranžni. V klubu napovedujejo, da bodo po spremembah še boljši kot jeseni in da se bodo dvignili po lestvici, zato previdnost favoriziranih Biljencev, ki bodo spomladi nastopali okrepljeni z novim sponzorjem Vitanest, nikakor ne bo odveč. To verjetno tudi sami vedo iz izkušenj, saj se je jesenska avgustovska tekma na mestnem stadionu v Ajdovščini kljub naporom črno-belih končala brez zmagovalca.

Na napake vodilnega bodo v prvi vrsti čakali v Izoli, ki bo v slogu zadnjih nekaj sezon zopet grozila iz ozadja. Ambicij ribičem nikoli ni manjkalo, a se je nato običajno nekoliko zalomilo na igrišču, tako kot tudi jeseni, zato zaostanek za želenim ciljem, to je prvim mestom, znaša pet točk. Vremenski pogoji na Obali letos niso bili najboljši, zato tudi priprave niso bile idealne, a Izolani obljubljajo, da so pripravljeni in da bodo šli spomladi na vse ali nič. Za začetek jih čaka izjemno težko gostovanje v Mirnu, kjer gostuje četrtouvrščena Adria. Ta je jesenski del sklenila v dokaj skromni formi, prav tako iz kluba ni bilo zaslediti kakšnih večjih ambicij po naslovu, a pri Štantu so zeleno-beli vselej nevarni vsakomur. Jože Prelogar in njegovi varovanci bodo gotovo marsikomu prekrižali načrte, česar pa si ambiciozna Izola, če želi upati na napredovanje, skoraj ne sme privoščiti.

Tretji favorit za najvišja mesta pa je Tolmin, ki tako kot Izola za vodilnim zaostaja za pet točk. Nekdanji drugoligaš se je pred napredovanjem okrepil z nekaj novimi mladimi močmi in je očitno v dobri formi, saj je v prijateljski tekmi Vipavo porazil kar s 6:0. Moštvo Jana Kraglja bo moralo formo zdaj potrditi še na resnih tekmah, za začetek pa bo doma gostilo hrpeljsko-kozinski Jadran, tako da zmaga domačih na papirju skoraj ne bi smela biti vprašljiva. Jadranaši namreč zasedajo predzadnje mesto in so jeseni prikazali skromne predstava, a so vmes nekajkrat tudi presenetili, nazadnje denimo Adrio. Prve tekme po premoru so vselej specifične in če Tolminci ne bodo primerno skoncentrirani, lahko tudi na Brajdi pride do kakšnega presenečenja.

V boju za obstanek bo po doslej videnem bitka najbrž potekala le med Jadranom in Ilirsko Bistrico, ki za tekmecem trenutno zaostaja tri točke. Vijolični bodo gostovali v Vipavi in če so ambicije kluba po obstanku resne, bodo na vsaki tekmi, torej tudi tokrat, morali zaigrati na zmago. Večji motiv bo gotovo na strani gostov, saj je Vipava zacementirana ne sredini in spomladi ne more bistveno ne gor ne dol, vseeno pa bi bila zmaga Bistričanov veliko presenečenje.

 

Pari 16. kroga 3. SNL zahod:
Ajdovščina – Bilje
Adria – Izola
Tolmin – Jadran HK (vse 10.3. ob 14:00)
Vipava – Ilirska Bistrica (11.3. ob 14:00)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od T. D. L.
Naloži več novic iz 3. liga zahod

Dodaj odgovor

Poglejte še

Brinje z novim, izkušenim napadalcem

Brinje Grosuplje je okrepil izkušeni napadalec Milan Đajić. Milan je nazadnje igral za Ili…