Začelo se je tudi v 3.SNL Zahod. Tokratni krog je bil izrazito okrnjen, večjih presenečenj pa ni prinesel. Morda bo obrobnemu opazovalcu nekoliko presenetljiv le izid srečanja v Biljah, kjer so domačini proti petouvrščeni ekipi dosegli svojo sploh prvo zmago v prvenstvu. A ne smemo pozabiti, da gre za lokalni obračun, ki je že jeseni dokazal dobršno mero nepredvidljivosti. Takrat so nekoliko srečno slavili nogometaši Adrie, tokrat pa so se jim Biljenci na najlepši možen način oddolžili. Mož odločitve je bil rezervist Luzar, ki je takoj po vstopu v igro zadel dvakrat in tako odločil zmagovalca, saj gostje zaostanka niso več uspeli nadoknaditi. Malo pred koncem je napadalec Eler dosegel le častni zadetek za 2:1 in posledičen zdrs na šesto mesto. Prehitel jih je namreč sežanski Tabor, ki je doma proti Zarici upravičil vlogo favorita. Za zmago sta bila dovolj dva zadetka, po en v uvodu vsakega polčasa, z njima pa sta se Barut in Črgan tudi prvič v sezoni vpisala med strelce. Priložnost pri domačih je sicer dobil bistriški novinec Berginc, medtem ko je izkušeni Gregorič kar nekoliko presenetljivo ostal na klopi.


Podobno srečanje je bilo v Tolminu, tudi tu so namreč domači z zadetkom na polčas rutinirano rešili vprašanje zmagovalca. Po številnih napadih je šele ob koncu prvega polčasa vodilni zadetek s strani mojstrsko zabil Kravanja, isti igralec pa je po vratnici Dejana Sokanoviča v nadaljevanju postavil tudi končni izid. Nekoliko bolj napeto je bilo v Ivančni Gorici, kjer se je vodilni Ankaran kar dolgo mučil proti borbeni domači ekipi. Polčas se je končal brez zadetkov, v nadaljevanju pa so izkušeni gostje le strli odpor Ivančanov in v skladu s pričakovanji na obalo odnesli vse tri točke.

Preostali tekmi Kamnik – Rudar in Brda – Izola bosta odigrani v sredo 27. marca, še prej pa tretjeligaše čaka 15. kolo, ko se bosta v boju za visoka mesta med drugim pomerila tudi tokratna zmagovalca Tolmin in Tabor.

 

Rezultati tekem 14. kroga:

TABOR SEŽANA 2:0 ZARICA KRANJ
Črgan (5), Barut (47)

BILJE 2:1 ADRIA
Luzar (64, 72); Eler (81)

TOLMIN 2:0 JADRAN DEKANI
Kravanja (45, 77)

IVANČNA GORICA 1:2 AH MAS TECH

KAMNIK : RUDAR TRBOVLJE (prestavljeno)

BRDA : IZOLA (prestavljeno)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od T. D. L.
Naloži več novic iz 3. liga zahod
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Šenčur lov na 2. SNL pričel s šestico

Spomladanski del sezone se s tekmami 15. kroga pričenja tudi za tretjeligaše. Na zahodu so…