Ekipi, ki sta v dosedanjem delu prvenstva prikazali največ, Bilje, in Izola, sta se v derbiju kroga udarili pred 130 gledalci. Ti sicer niso spremljali spektakla, prej taktično igro s precej rumenimi kartoni, a so bili lahko na koncu zelo zadovoljni, saj je z edinim golom na tekmi slavile domače Bilje. Odločilni trenutek se je zgodil v uvoda drugega polčasa, ko je domači napadalec Doplihar uspešno izvedel enajstmetrovko. S to zmago so črno-beli ne le ugnali rivala in ohranili serijo neporaženosti, pač pa tudi zavzeli vrh lestvice.


Zanimivo je bilo tudi v mestu burje, kjer je, kot smo ugotavljali že v preteklih tednih, Ajdovščina po spremembah postala povsem druga ekipa. To je tokrat izkusil favorizirani Tolmin, ki je po golih Ivanovića in Umeka gladko klonil z 0:2 in tako že nekoliko zaostal za najboljšimi. Če bo tako nadaljevala, zna to doživeti tudi Adria, ki je očitno konec jeseni izgubila formo. Mirenci so tretjič zapored igrali proti moštvu iz spodnje polovice lestvice in še tretjič remizirali, tokrat doma proti Vipavi, ki je dvakrat celo vodila, a je za remi na koncu poskrbel zimzeleni Zovatto. Tekma sta popestrila tudi dva rdeča kartona, po eden na vsaki strani.

V nedeljo je bil na sporedu le obračun za obstanek v Ilirski Bistrici, kjer je istoimenski domačin pričakal zasedbo Jadrana. Vijolični znajo biti pred domačo publiko, ki se je je kljub pomembnosti tekme sicer spet zbralo bolj malo, še kako konkurenčni, kar so potrdili še v tretji zaporedni tekmi. Po zadnji presenetljivi točki (Adria) so namreč prišli do nove zmage, druge v sezoni, a verjetno najpomembnejše, saj je šlo za obračun z neposrednim konkurentom. Obe ekipi sta v boju za obstanek po točkah zdaj izenačeni pri številu 7. Do konca polovice prvenstva nas zdaj čaka le še en krog.

 

Rezultati 13. kroga 3. SNL zahod:

 

BILJE 1:0 IZOLA
Doplihar (47/pen)

AJDOVŠČINA 2:0 TOLMIN
Ivanović (66), Umek (79)

ADRIA 2:2 VIPAVA
Žibernik (28), Zovatto (63); Leban (18), Vidmar (58/pen)

ILIRSKA BISTRICA 2:0 JADRAN (HK)
Kljutić (60, 88)

 

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od T. D. L.
Naloži več novic iz 3. liga zahod

Dodaj odgovor

Poglejte še

Domov se vrača Miral Samardžić

Nekdanji reprezentant Slovenije je nov izziv našel v svojem rojstnem mestu. Nastopal bo v …