Na tretjeligaško sceno se  vrača rudarski derbi. V Trbovljah se bosta Rudar in Zagorje v ligaški tekmi pomerila že sedemindvajsetič, rahlo prednost pa za zdaj držijo Zagorjani, ki so ob šestih remijih slavili enajstkrat. Obe ekipi spomladi nista prikazali ravno zavidljive forme in tako po odlični jeseni zdaj le še tokratni gostje ostajajo v kombinacijah za vrh.  Pa še to vse bolj teoretično, sploh po težkem domačem porazu prejšnji vikend proti medvoškem Jezeru. Domačemu Rudarju je šlo na drugi strani še slabše in je iz takšnih kombinacij že izpadel, ceno porazov pa je plačal nekdanji legendarni igralec in strateg Miloš Breznikar. Domači navijači upajo, da bodo knapi pod Jeršinom v najpomembnejši tekmi zaigrali bolje, napoved prejšnji teden pa je bila kar solidna, saj so prišli do remija proti Brdom. Proletarci bodo zaigrali na krilih jesenske zmage, ko je bilo v Zagorju kar 3:0, kot že rečeno pa tudi nujno potrebujejo točke, če želijo vsaj približno ohraniti stik s Tolminom in Zarico. Na tekmi tudi tokrat pričakujemo zelo lepo število gledalcev in obe navijaški skupini, tako da se spet obeta pravi navijaški praznik. O favoritu na takih tekmah je nemogoče govoriti, kar se tiče kadra pa bodo oslabljeni oboji. V gostujoči vrsti Danila Bantana bosta poleg poškodovanih odsotna še Bašić in Gorišek, pri domačih pa bosta po zaslugi kartonov proti Brdom manjkala Žibert in Holešek.


Precej manj atraktivna, a zato verjetno bolj pomembna, tekma pa bo na sporedu v Izoli. Na tamkajšnjem starem mestnem stadionu z novo umetno travo bo namreč gostovala Zarica, srečanje pa bo odločalo o vrhu razpredelnice. Varovanci Aljoše Čotarja so po vrnitvi na domicil dobili obe tekmi, drugo tudi z nekoliko sreče, vajo pa bodo skušali ponoviti še v tretje. Zagotovo jih bo težje kot v prejšnji poizkusih, saj bo na drugi strani stala odlična kranjska ekipa, ki je jeseni na medsebojnem obračunu že slavila in je tokrat v vlogi rahlega favorita. Kranjčani želijo držati stik z vodilnim Tolminom, ribiči, pri katerih bo manjkal napadalec Finkšt, pa bi z zmago ubranili četrto mesto. Na vrhu ne glede na izid sicer ni pričakovati spremembe, saj spodrsljaj Tolmina proti zadnjemu Kamniku sodi na področje znanstvene fantastike.

Zanimivo zna biti še v Dekanih, kjer se bo peti Jadran pomeril z (v vseh pogledih sosednjim) šestim Taborom. Obe ekipi gojita lepo igro, še posebej spomladi, tako da bi na svoj račun lahko prišli tudi sicer maloštevilni gledalci na objektu Ivana Gregoriča. V Stražišču Sava v še enem na papirju izenačenem dvoboju pričakuje Ivančno Gorico, V Vipolžah pa pri Brdih gostuje Ajdovščina Škou. Ajdovci v spomladanskem delu igrajo  bolje kot jeseni in bi tudi na tokratnem težkem gostovanju lahko prišli do kakšne točke. Podobno velja tudi za nekdanjega prvoligaša iz Medvod, ki tokrat odhaja k Adrii.

Pari 19. kroga:
RUDAR (T) : ZAGORJE
SAVA : IVANČNA GORICA
TOLMIN : KAMNIK
ADRIA : JEZERO MEDVODE (vse 26.4. ob 17:00)
IZOLA : ZARICA
JADRAN (D) : TABOR (S)
BRDA: AJDOVŠČINA ŠKOU (vse 27.4. ob 17:00)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od T. D. L.
Naloži več novic iz 3. liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

FOTO: Ptujska najstnika potopila Dravinjo

Na umetni zelenici stadiona v Slovenskih Konjicah je Dravinja prvič po petih krogih igrišč…