V ne ravno idealnih pogojih za igro se bo ta vikend odigralo 17. kolo zahodne skupine tretje lige. Osrednje srečanje bo bržkone na sporedu v soboto v Trbovljah, kjer gostuje v krizo zapadli favorizirani Ankaran. Domači so pod vodstvom Miloša Breznikarja zabeležili dve zanesljivi zmagi in si s tem zagotovili že kar lepo prednost pred najbolj ogroženimi. Številčna zasavska publika zdaj upa na nadaljevanje zmagovalnega niza, pri čemer se zdi priložnost za skalp ambicioznega obalnega ligaša morda kar pravšnja. Poleg že tako slabe forme bodo gostje namreč nastopili brez dveh pomembnih igralcev, Mihaliča in Pahorja, kar bo na vročem gostovanju še dodaten hendikep za drugo najslabšo obrambo lige. Rudar na derbijih ponavadi ni razočaral in kljub točkovni (in kvalitatavini) razliki med moštvoma nov uspeh tokrat vendarle ne bi bil takšno presenečenje. Na takšnem razplet bodo v prvi vrsti čakali pri Izoli, ki vsaj na papirju ne bi smela imeti pretežkega dela z finančno in kadrovsko oslabljenim Kamnikom.
V igri za vrh lestvice je poleg omenjenega dvojca tudi čvrsta, a tokrat nekoliko oslabljena ekipa Tolmina, ki na domači Brajdi ne glede na vse običajno ne dopušča večjih presenečenj. V goste jim prihaja Zagorje, ki je v spomladanski del krenilo dokaj slabo in bo verjetno nekje želelo nadoknaditi izgubljene točke. Glede na slog igre, ambicije in izkušnje iz prejšnjih kol gre v Tolminu pričakovati predvsem novo trdo srečanje. Težko je napovedati tudi razplet v Mirnu, kjer bo pri Adrii gostovala ohrabrena ekipa kranjske Zarice. Domači se dobro zavedajo, da bodo imeli skoraj zagotovo težje delo kot na zadnji tekmi proti Kamniku. Zanimivo bo še v nedeljskem obračunu v Dobrovem, kjer se bodo Brda na pomožnem igrišču želela revanširati Taboru, kateri jim je jeseni v Sežani v zadnji sekundi ukradel dve točki.
Jadran bo imel proti zadnjeuvrščenim Biljam lepo priložnost za prvo zmago v nadaljevanju, prosta pa bo tokrat Ivančna Gorica.


 

Tekme 17. kroga 3. SNL Zahod:
BRDA : TABOR SEŽANA
TOLMIN : ZAGORJE
JADRAN DEKANI : BILJE
IZOLA : CALCIT KAMNIK
ADRIA : ZARICA KRANJ
RUDAR TRBOVLJE : AH MAS TECH
IVANČNA GORICA je prosta

Avtor: Tim Dobovšek

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od T. D. L.
Naloži več novic iz 3. liga zahod
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Šenčur lov na 2. SNL pričel s šestico

Spomladanski del sezone se s tekmami 15. kroga pričenja tudi za tretjeligaše. Na zahodu so…