Ankaran Hrvatini bo po veliki zmagi na derbiju proti Tolminu napredovanje skušal potrditi na gostovanju v Vipolžah. Brda v zadnjem času ne blestijo in so z nekaj slabšimi izidi že povsem izpadla iz boja za najvišja mesta, za povrh pa so za vikend zaman opravila še potovanje v Kranj. Motivacija v taboru Šefika Mulahmetoviča je po vsem tem nekoliko vprašljiva, a morda bi se lahko Brici zbrali vsaj za tekmo proti prvemu favoritu lige. Kvaliteta namreč ni sporna, sploh ker naj bi bil po lažji poškodbi povsem pripravljen tudi Enes Demirović. Na drugi strani bi se Ankarančani ob zmagi znašli že tik pred vrati druge lige, saj razpored do konca tekmovanja ni ravno najtežji.


Na eno zadnjih, če ne kar zadnjo priložnost, pa bodo čakali pri Tolminu. Ta ima odlično ekipo in je favorit na srečanju proti trboveljskemu Rudarju, a v zaključku ne odloča več sami o sebi. V primeru, da Ankaran zgolj remizira ali izgubi, bi se ob pričakovani zmagi rdeče-črni spet prebili v najboljši položaj. Iz igre pa je že odpadla Izola, ki ima za seboj precej slabo sezono. V ligi jim kljub zvezdniški zasedbi ne bo uspel preboj višje, v pokalu pa so v sredo izpadli v polfinalu proti Jadranu. V tem kolu bodo ribiči prosti in morda je to pravi trenutek za razmislek kako naprej.

Prerojene Bilje bodo lovile zmago proti Ivančni Gorici, ki bi jim prinesla uvrstitev na dvanajsto mesto. Seveda zgolj v primeru, da Zarica izgubi. Kranjčani gostujejo v Zagorju, kjer je domačin sicer favorit, a Gorenjci nujno potrebujejo točke in bi znali v zaključku še koga presenetiti. Na ostalih tekmah bo manj napeto, Kamnik gosti Tabor, v Dekanih pa se bosta pomerila stara jadranska znanca, domači Jadran in Adria.

Avtor: Tim Dobovšek

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od T. D. L.
Naloži več novic iz 3. liga zahod

Dodaj odgovor

Poglejte še

Šenčur lov na 2. SNL pričel s šestico

Spomladanski del sezone se s tekmami 15. kroga pričenja tudi za tretjeligaše. Na zahodu so…