Na tekmi kola sta se v Vipolžah pomerili moštvi Brd in Ankarana. Domači so se po porazu v Kamniku na najlepši možen način odkupili navijačem. Prvi favorit prvenstva je proti Brdom že ob polčasu zaostjal z 2:0, v nadaljevanju pa je zmogel le do častnega zadetka in vse tri točke so ostale doma. Bricem te same po sebi ne pomenijo kaj dosti, so se pa z njimi prebili že vse do četrtega mesta. Veliko več bi namreč pomenile gostom iz obale, ki so s porazom zopet zakomplicirali stanje pri vrhu lestvice, a v zaključku še vedno odločajo sami o sebi. Za to je zaslužen Tolmin, ki ni izkoristil priložnosti za občutno povečanje razlike, saj je doma le remiziral proti Rudarju, potem ko je rezervist Žibert za slednjega izenačil v zadnji minuti srečanja. Po teh presenetljivih izidih na vrhu ostaja Tolmin, ki pa ima ob tekmi več “le” dve točki prednosti pred nasprotniki.


Pomembna so bila tudi srečanja pri dnu, kjer so Bilje proti Ivančni Gorici lovile vsaj dvanajsto mesto, a jih je praktično v zadnji sekundu ohladil Grilc, ki je dosegel edini zadetek na tekmi in tako priboril zmago gostujoči ekipi. Za povrh pa je dan kasneje v Zagorju slavila še kranjska Zarica in zadnje trinajsto mesto je po tem kolu zdaj očitno že oddano. Bo pa toliko bolj zanimivo v gorenjskem boju za enajsto in dvanajsto, kjer ima katastrofalni Kamnik zdaj le še dve točki prednosti pred Zarico. Kamničani so v soboto pred domačo publiko kar z 0:7 izgubili proti Taboru iz Sežane. Kraševci so si na stadionu prijateljstva popravili gol-razliko, domači pa čakajo le še na konec sezone in hkrati upajo, da jim bo šel na roko  razplet v višjih in nižjih ligah, saj bodo na igrišču razliko zelo težko obdražali.

Na rezultatsko nepomembnem srečanju v Dekanih so gledalci videli kar 8 zadetkov, pri čemer se je med strelce za domače vpisalo kar pet različnih igralcev. Prosta ekipa Izole je ostala na tretjem mestu, a je njen zaostanek za vodilnima kljub slabšim izidom verjetno že prevelik.

 

CALCIT KAMNIK 0:7 TABOR SEŽANA

BILJE 0:1 IVANČNA GORICA

TOLMIN 1:1 RUDAR TRBOVLJE

JADRAN DEKANI 5:3 ADRIA MIREN

ZAGORJE 0:1 ZARICA

BRDA 2:1 ANKARAN HRVATINI

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od T. D. L.
Naloži več novic iz 3. liga zahod
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Domov se vrača Miral Samardžić

Nekdanji reprezentant Slovenije je nov izziv našel v svojem rojstnem mestu. Nastopal bo v …