Moštva v 3.SNL zahod nadaljujejo z ostrim ritmom, saj jih čaka že tretji krog v tednu dni, za razliko od prejšnjega pa bodo tokrat na sporedu štiri tekme. Najbolj zanimivo bi znalo biti v prestolnici Krasa, torej v Sežani, kjer bo pri Taboru gostovala vodilna Izola. Ta ima resda 4 točke prednosti pred zasledovalci, a tudi dve tekmi manj, zato nujno potrebuje zmage. Kraševci so brez teh že pet krogov in na papirju je stvar jasna, toda nazadnje v Biljah niso igrali slabo in tudi proti vodilnemu moštvu bi kaj lahko presenetili. Izola in Tabor sta sicer že stara znanca, saj sta se med drugim merila že v slovenski ligi 1982/83, v zadnjih tretjeligaških letih pa gre nekoliko bolje Izoli, ki pa zmaguje predvsem doma. V Sežani ribiči niso slavili že vse od primorske lige 2011 (0:1).


Čez Ajdovščino je nekoč tekla deželna meja med Notranjsko in Avstrijskim primorjem, tamkajšnje moštvo pa se bo tokrat čeznjo odpravilo v nasprotno smer kot ponavadi. Ajdovščina Škou, glavni konkurent za naslov, namreč gostuje v Cerknici, kjer se domači nahajajo v obupni formi in verjetno le še čakajo na konec sezone. Kakšna točka Notranjcev bi bila praktično enaka senzaciji, pa čeprav bodo gostje nastopili brez kaznovanega Vidmarja. Ko sta se moštvi srečali nazadnje, je bil rezultat 1:3.

Precej težja naloga pa zato čaka tretje Bilje, ki odhajajo na stadion Ivan Gregoriča v Dekanih, kjer je domači Jadran očitno ujel formo, tako da se obeta dokaj izenačena predstava. V dvoboju dna se bosta srečali Ilirska Bistrica in Adria, moštvi, ki se borita le še za sedmo mesto, medtem ko bo prosta tokrat ekipa Brd.

Pari 22. kroga 3. SNL zahod:
CERKNICA : AJDOVŠČINA ŠKOU
TABOR SEŽANA : IZOLA
JADRAN DEKANI : BILJE (vse v soboto, ob 17:00)
ILIRSKA BISTRICA : ADRIA (nedelja, ob 17:00)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od T. D. L.
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Dravinja bo vnovič napadala vrh 3. SNL

Nogometaši Dravinje so na generalki pred pričetkom nove sezone v 3. SNL visoko ugnali Šenč…