Morda ste opazili, da je naslov tokratnega članka praktično identičen prejšnjemu, toda žreb tekmovanja v okviru MNZ Nova Gorica je poskrbel za to, da bosta ti dve moštvi kar dvakrat zapored hkrati igrali doma, medtem ko se na tabeli ni spremenilo nič bistvenega.


Vodilne Ajdovce, ki so pretekli vikend brez večjih težav opravili z Ilirsko Bistrico tokrat čaka podobna naloga, saj jim v goste prihaja mirenska Adria. Moštvu Vidica in Kalina, ki mu gre v ligi za zdaj odlično, se je v sredo zalomilo v pokalu, saj je z bolj ali manj najmočnejšo postavo pred domačo publiko izgubilo z Brdi in posledično izpadlo, tako da jih v Pokalu Slovenije prihodnjo sezono ne bo. Na drugi strani je moštvo iz Mirna na zadnji tekmi presenetilo in odneslo poln plen iz sosednih Bilj, kar je še en pokazatelj, da tokratno srečanje nikakor ni odločeno vnaprej. Glede na dosedanje rezultate so sinovi burje sicer v veliki prednosti, a glede na nekatere dosedanje izide in zgoraj opisane faktorje raje ne bomo ničesar napovedovali.

Tudi Izola bi morala na papirju zlahka opraviti z Ilirsko Bistrico, a kdor je videl zadnjo tekmo proti Piranu, ve, da ni nujno vselej tako. Ribiči so se mučili praktično do zadnje sekunde in na koncu le izvlekli zmago, s čimer ostajajo le na točki zaostanka za vodilnimi. Če želijo ostati resen pretendent za naslov prvaka si domačih spodrsljajev tudi v prihodnje ne smejo privoščiti, sploh ne proti moštvu, ki zaseda mesto pri repu razpredelnice. Toda Bistričani, ki jih vodi legendarni trener-igralec Mitja Zatkovič, licenco sicer daje še en nekdanji prvoligaški igralec Rihard Udovič, ne igrajo tako slabo, kot to morda kažejo rezultati. Res je, da bodo tokrat zaradi kartonov nastopili nekoliko oslabljeni, a »potomcev Japodov« nikoli ne gre odpisati vnaprej.

Prebujeni Tabor bo na stadionu Rajka Štolfa z novim trenerjem Igorjem Boletom lovil drugo zaporedno (in drugo sploh) zmago proti Portorož-Piranu. Glede na moč tekmeca, ki se je izčrpal pretekli vikend na derbiju, bi mu kaj lahko uspelo, s čimer bi se približal mestom v sredini razpredelnice. V boju za visoke pozicije pa bi bilo lahko zanimivo v Biljah, kjer se bo istoimenski domačin pomeril z Jadranom. Pesjani bodo skušali izkoristiti krizo črno-belih, ki so v zadnjih kolih povsem popustili in izgubili stik z vodilnima. Zadnja tekma bo v nedeljo v Vipolžah, Brda bodo gostila moštvo iz Cerknice.

Pari 10. kroga:
BILJE : JADRAN (D) (25.10. ob 13:00)
IZOLA : ILIRSKA BISTRICA
TABOR: PORTOROŽ PIRAN (obe 25.10. ob 15:00)
BRDA : CERKNICA (26.10 ob 14:00)
AJDOVŠČINA ŠKOU : ADRIA (26.10. ob 14:30)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od T. D. L.
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

FOTO/VIDEO: Marinič čaral v Vipolžah

Nogometaši Brd so na svojem terenu v sklopu 16. kroga 3. SNL zahod ugnali Adrio in vknjiži…