Derbi na mestnem stadionu v Izoli je upravičil pričakovanja in je ponudil zanimivo predstavo, ki pa si jo je kljub dobremu vremenu ogledalo le 80 gledalcev. Favorizirani domačini so se srečali z Ajdovščino, ki je bila v zadnjih tednih v dobri formi in to so gostje potrdili že v samem uvodu tekme, ko sta zadeli Žižek in Bašić in Ibraković, tako da je semafor po dobre četrt ure igre kazal 0:3. Tekma je bila s tem praktično odločena in domačini se kljub naporom niso uspeli več občutneje približati. V drugem polčasu je Nikolić dosegel le časti gol in tri točke so zasluženo odšle v Ajdovščino. Te sicer v boju za vrh prevelikega pomena nimajo, saj ne gre verjeti, da bi lahko Ajdovci spomladi še nadoknadili kar 18 točk, je pa zato toliko pomembnejša prestižna zmaga, ki je dober obet za pomlad in ki je zgodovinsko tehtnico v derbijih med Izolo in Ajdovščino spet nagnila na stran slednje.


Tema med prvim in zadnjim, Biljami in Ilirsko Bistrico, se je končala dokaj pričakovano. Domači so Bistričanom nasuli kar deset golov, Bragato kar pet, ter se tako še utrdili v vodstvu, medtem ko gostje ostajajo prikovani na dno. Za senzacijo pa je poskrbel novinec Jadran Hrpelje-Kozina, ki je doslej prikazoval bolj skromne predstave in je proti moštvu Adrie upal na kakšno točko, prišel pa kar do neverjetne »teniške« zmage s 6:0, pri čemer so si ob golih Bašića (2), Udoviča in Lalića dva gola gostje zabili kar sami. Za Adrio, ki je bila dolgo časa vodilna, je bila to že šesta zaporedna tekma brez zmage in v Mirnu je nekaj očitno hudo narobe.

Tolmin pa je sosedom iz Vipave nasul petardo in se tako spet povsem približal najboljšim. Po nekaterih nihanjih bodo tudi Tolminci z jesenskim delom na koncu kar zadovoljni in če bo ekipa na čelu s Šturmom tudi čez zimo ostala skupaj, znajo biti v nadaljevanju še kako nevarni.

Rezultati 15. kroga:

BILJE 10:1 ILIRSKA BISTRICA
Bragato, (14, 16, 41, 48, 53), Humar (18, 20), Abel (56), Žižmond (74, 86), Begić (90)

IZOLA 1:3 AJDOVŠČINA
Nikolić (63), Žižek (3), Bašić (16), Ibraković (18)

JADRAN (HK) 6:0 ADRIA
Bašić (20, 90), Drašček (41/ag), Udovič (57), Barukčić (70/ag), Lalić (85/pen)

TOLMIN 5:2 VIPAVA
Sokanović (6), Šturm (9), Zornik (14), Lapanja (31), Rakušček (67); Vuga (35), Vidmar (44)

 

 

 

 

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od T. D. L.
Naloži več novic iz 3. liga zahod

Dodaj odgovor

Poglejte še

Domov se vrača Miral Samardžić

Nekdanji reprezentant Slovenije je nov izziv našel v svojem rojstnem mestu. Nastopal bo v …