Medtem, ko se na vzhodu ukvarjajo s stroški in sodniki, se bo na zahodu normalno odigral naslednji krog 3. slovenske nogometne lige. No, kolikor toliko normalno, kot verjetno že v veste v spomladanskem delu manjka en klub, tako da bo tudi tokrat ena ekipa prosta. Vrsta je prišla na vodilno Ajdovščino Škou, ki bo tako zgolj čakala na ostale rezultate in upala, da ostane na vrhu. Kaj takega je malo verjetno, saj se bo druga Izola na domačem mestnem stadionu, ki očitno kljub postavitvi umetne podlage ni v najboljši kondiciji, pomerila z izredno skromno Cerknico, ki je doslej izgubila vse pomladanske tekme. Čeprav se domači spet ukvarjajo z določenimi težavami glede poškodb, pa bi bilo vsled razlike v kvaliteti vse razen njihove zmage veliko presenečenje. Spomnimo, pred nekaj tedni so ribiči Notranjce v pokalu ugnali z 8:0.


Zelo zanimivo, čeprav za razvrstitev manj pomembno, pa zna biti tudi v Sežani, kjer se bosta srečala nekdanja prvoligaša Tabor in Jadran. Medsebojni obračuni teh dveh moštev imajo dolgo zgodovino, v 3.SNL pa se bosta tekmeca pomerila sedmič. Varovanci Igorja Boleta imajo lepo priložnost, da z novo zmago potrdijo dobro formo, saj spomladi igrajo odlično in so s tremi zaporednimi zmagami na vrhu tako imenovane lestvice forme, tudi pred Ajdovščino in Izolo. Na drugi strani so pesjani obe spomladanski tekmi izgubili, na stadionu Rajka Štolfe pa bodo imeli zelo težko delo, če ne želijo še tretje. Pri domačih je vprašljiv nastop izkušenega in pomembnega člana ekipe Salkiča, ki se je na zadnji tekmi nekoliko poškodoval.

Tretje mesto bosta naskakovala stara lokalna znanca Brda in Bilje, ki se bosta v medsebojnem dvoboju pomerila v Vipolžah. Brici spomladi še niso zmagali, nazadnje so si doma privoščili pravo malo katastrofo, vse skupaj pa je eskaliralo v sredo, ko je odstopil Dimitrij Mavrič, ki ga bo na klopi rdeče-belih nasledil stari znanec Mitja Kristančič. Na drugi strani so Bilje zlahka ugnale Ilirsko Bistrico, se v sredo dobro kosale z drugoligašem Tolminom v pokalni tekmi (1:1), glede na formo pa bi lahko tudi tokrat osvojile kakšno novo točko. Teh si želi tudi Ilirska Bistrica, ki se po premoru na sceno vrača v Mirnu. Tamkajšnja Adria je trenutno zadnja, a bi z morebitno zmago prehitela vijolične, česar si ti zagotovo ne želijo.

Pari 17. kroga:
IZOLA : CERKNICA
ADRIA : ILIRSKA BISTRICA
TABOR : JADRAN (D)
BRDA : BILJE (vse 4.4. ob 16:00)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od T. D. L.
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Jesenski prvaki zahoda se pripravljajo na misijo druga liga

Do začetka drugega dela sezone v tretji ligi nas loči še dober mesec. Do tedaj bo vseh 28 …