Tudi v petem krogu 3. SNL zahod bomo lahko videli nekaj zanimivih parov. To velja predvsem za nedeljski obračun v mestu burje, kjer se bodo v boju za vrh lestvice Škuolovci pomerili z Brdi. Moštvi trenutno loči le točka, v boljšem položaju pa so Brda, ki imajo na svojem računu tri zmage iz štirih tekem. Tamkajšnjega stratega Dimitrija Mavriča zdaj čaka zelo težka naloga, če želi osvojiti še četrto, saj je po nekoliko lažjem razporedu mestni stadion v Ajdovščini najzahtevnejša točka dosedanjega dela prvenstva. Vsaj če gre soditi po odličnih rezultatih Ajdovcev, ki so še vedno neporaženi in bodo skušali ta niz kajpak nadaljevati. Glede na do sedaj videno bi morda kdo v prednost postavil domače, a je treba dodati, da bodo ti tokrat nastopili brez kaznovanih Krapeža in Smajile. Kakorkoli, v tej sezoni smo videli že toliko nepričakovanih izidov, da je tudi pred to tekmo nemogoče karkoli napovedovati.


Podobno velja tudi za srečanje med Izolo in Taborom, ki sta pred začetkom veljala za glavna favorita prvenstva, v zadnjem času pa sta nanizala nekaj nenavadnih rezultatov. Izolani so očitno sposobni vsako tekmo dobiti ali izgubiti vsaj s petimi goli razlike, Kraševci pa so še drugič odlično odigrali v pokalu, medtem ko so bili v ligi do sedaj neprepoznavni. Gostujoči strateg Kompara bo lahko računal na izkušenega Primoža Baruta, ki še ni bil registriran v Italiji in ima tako še vedno pravico nastopa za Tabor, pa tudi na nekatere igralce, ki se vračajo po poškodbah, medtem ko bo Čotar moral ekipo sestaviti brez Novaka, ki je bil izključen ob zadnjem visokem porazu v Biljah. Oba tokratna tekmeca sta svoj čas igrala tudi v prvi ligi (sicer ne hkrati), pred desetletjem pa sta se srečala v drugi, kjer sta se obe tekmi končali z remijem. Morda bo tradicija obeh klubov na sicer slabo popolnjen prenovljen objekt v Izoli tokrat privabila kakšnega obiskovalca več.

Pestro bi bilo lahko tudi na primorsko-notranjskem obračunu v Ilirski Bistrici, kjer se bosta srečala istoimenski domačin in ekipa iz Cerknice. Moštvi sta skupaj igrali lani v primorski ligi, ko so bili uspešnejši Bistričani, medtem ko gre letos precej bolje Cerkničanom. Vijolični iz mesta liburn namreč sploh še nimajo zmage in (če želijo ostati v tem rangu) bodo morali vsaj doma počasi začeti osvajati točke. S tem do sedaj nima nikakršnih problemov Jadran, ki vodi na lestvici in se lahko samozavestno odpravi tudi na gostovanje v Miren. Adria namreč letos razpolaga s precej skromno zasedbo in vse razen zmage pesjanov bi bilo veliko presenečenje. Po zadnji navdušujoči predstavi bodo tudi Bilje morale prevzeti vlogo favorita na stadionu pod obzidjem v Piranu, sploh ker bodo domači nastopili dokaj oslabljeni.

Pari petega kroga 3. SNL zahod:
IZOLA : TABOR
ADRIA : JADRAN (D)
IL. BISTRICA : CERKNICA
PORTOROŽ PIRAN : BILJE (vse v soboto, ob 16:30)
AJDOVŠČINA ŠKOU : BRDA (nedelja, ob 16:30)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od T. D. L.
Naloži več novic iz 3. liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Cirkulane ostajajo strupene za Bistrico, ki bo 2. SNL lovila z lepo prednostjo

S tekmo v Cirkulanah se je končal jesenski del tudi v vzhodni polovici 3. SNL. Vodilni Bis…