Na stadionu Rajka Štolfe v Sežani bo odigran derbi tokratnega kroga 3. SNL zahod, ki je ob prazničnem vzdušju nekoliko nenavadno na sporedu v sredo. Pomerila se bosta domači Tabor, ki je trenutno šesti, ter vodilna Ajdovščina Škou. A naj vas tabela ne zavede, pravega favorita na tej tekmi namreč ni. Ajdovci niso slavili že več kot mesec, pri čemer zadnji dve tekmi resda nista bili dokončani, toda očitno je, da forma v boju za naslov ni tista prava. Na drugi strani so Kraševci dobro pomlad nadgradili pretekli vikend, ko so remizirali pri Jadranu in tako poslali jasno sporočilo, da se lahko kosajo z vsemi. Pred domačo publiko bi s ponovitvijo nekaterih preteklih iger lahko presenetili tudi Ajdovščino. Nenazadnje so jo v začetku meseca enkrat že.


Na ponovitev tega scenarija bo računal Jadran, ki ga na papirju čaka sprehod v Biljah. Tamkajšnji črno-beli so izgubili že osemkrat zapored, nazadnje s 6:0, zato je težko verjeti, da lahko proti odličnemu Jadranu storijo kaj več. Veliko bolj napeto bi znalo biti pri Štantu, kjer se bosta v lokalnem derbiju udarila četrta Adria in tretja Brda. Slednja še imajo teoretične možnosti za naslov, ki pa bi z morebitnim porazom splavala po vodi, zato bodo Mirenci storili vse, da točke ostanejo doma.

Vipava pred domačimi gledalci ne bi smela imeti težav z odpisano Cerknico, nekaj podobnega pa kljub slabi sezoni velja tudi za Izolo, ki doma pričakuje Ilirsko Bistrico. Ta prihaja na obalo brez kapetana in tudi brez večjih možnosti, da v šestih krogih nadoknadi osem točk zaostanka, a dokler bo obstajala teorija, se vijolični ne bodo predajali.

Pari 22. kroga 3. SNL zahod:
BILJE : JADRAN DEKANI (sreda, ob 14:00)
TABOR SEŽANA : AJDOVŠČINA ŠKOU
IZOLA : ILIRSKA BISTRICA
FAMA VIPAVA : CERKNICA
ADRIA MIREN : BRDA (vse v sredo, ob 17:00)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od T. D. L.
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

INTERVJU: Samo Kokalj – najboljši strelec vseh lig na sončni strani Alp

Smo tik pred poletnimi počitnicami, ko se klubi ponavadi krepijo in pripravljajo za novo s…