Pred “jadranskim derbijem” med vodilnim Jadranom in tretjo Adrio je bilo pričakovati izenačen dvoboj, pa ni bilo tako. Varovanci starega lisjaka Borivoja Lučića, tudi s povratnikom Wilsonom, so se v Dekanih odlično postavili in dosegli visoko zmago. Po pol ure igre jih je v vodstvo popeljal Gulič, Reja je izenačil, to pa je bilo od pesjanov tudi vse. Še pred odmorom je Mirence v vodstvo vrnil Devetak, v nadaljevanju pa je dva gola pristavil še Wilson in vse je bilo jasno. Prvaki izpred šestih let zopet igrajo v velikem slogu.


Še bolje, vsaj kar se tiče rezultata, pa je šlo Taboru, ki je v obračunu nekdanjih prvoligašev z lahkoto odpravil Izolo. V mreži ribičev je odjeknila petarda, res pa je, da so domači štiri gole dosegli z igralcem več, saj je bil izključen Vidaković. Med strelce so se vpisali Gulič, Petrovčič, Kocić in Kariž, ki je bil uspešen dvakrat. Za mnoge prvi favorit prvenstva je s tem po sedmih krogih prvič prevzel vodstvo in kaj lahko bi se zgodilo, da bo tam ostal kar nekaj časa. Stik pa izgublja Vipava, ki je doma morda malo presenetljivo klonila pred Tolminom. Lanski drugoligaš očitno počasi prihaja v formo.

Strelske vaje Ilirske Bistrice, v športni center Trnovo je namreč prišla Postojna, so se končale s šestico, Ajdovščina pa je po prvi zmagi prišla še do prvega remija. Sinovi burje so z Biljenci namreč razšli z 1:1.

Rezultati 7. kroga 3. SNL zahod:
TABOR SEŽANA 5:0 IZOLA
Gulič (17), Kariž (58, 62), Petrovčič (83), Kocić (92)
RK: Vidaković (56 – Izola)
JADRAN DEKANI 1:4 ADRIA MIREN
Reja (36); Gulič (27), Devetak(44), Wilson (55, 72)
AJDOVŠČINA 1:1 BILJE
Filipič (37); Bašić (9/ag)
ILIRSKA BISTRICA 6:0 POSTOJNA
Marinac Igor (14), Pastuhović Teo (25, 64), Begić (44), Ostojić-Vranković (68, 81)
VIPAVA 1:2 TOLMIN
Vidmar (33); Kucalović (16), Zornik (53/pen)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od T. D. L.
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Domov se vrača Miral Samardžić

Nekdanji reprezentant Slovenije je nov izziv našel v svojem rojstnem mestu. Nastopal bo v …