Zaradi prenove kamniškega stadiona prijateljstva je bilo srečanje med Izolo in Kamnikom po dogovoru med kluboma prestavljeno v Izolo. Sredina tekma proti zadnjeuvrščeni ekipi, na kateri se je zbralo nekaj deset gledalcev, seveda v normalnih okoliščinah ne bi bila nič posebnega, toda maloštevilni gledalci so videli absolutni rekord tretje lige, ki se bo zapisal v zgodovino slovenskih ligaških tekmovanj. Od ustanovitve 3.SNL zahod v letu 2004 še nobena ekipa na eni tekmi ni uspela doseči več kot devet golov, rekordne zmage 9:0 pa so držali Ankaran prav proti Kamniku, Olimpija proti Jadranu, Adria proti Piranu in Šenčur proti Taboru. Danes pa se je le zgodilo, nek klub je ne le presegel magično desetico, temveč zabil kar 16 golov in s tem postavil izid, ki ga (skoraj zagotovo) v slovenskih državnih ligah še nismo videli. Za ribiče, ki so od prve minute pridno polnili mrežo, so zadeli Peroša in Finkšt po petkrat, Perpar trikrat, rezervist Mikac dvakrat in Iriškić »le« enkrat. Po tekmi se spet postavlja vprašanje, kakšen je smisel lige, kjer niti zadnje mesto ne vodi v nižji rang.


Precej bolj napeto pa je stanje na drugem koncu razpredelnice, kjer je mrtvi tek vodilnih prekinila Zarica, ki je doma le remizirala proti Jadranu. Domači so po golu Božičiča dobili prvi polčas in kazalo je, da se bo obračun končal s pričakovanim rezultatom, toda deset minut pred koncem je za goste izenačil rezervist Nikolić in točka je odšla v Dekane. Rdeči vragi tako na vrhu zdaj zaostajajo že za štiri točke, saj si vodilni Tolmin ni privoščil podobnega spodrsljaja. Čeprav bi si ga kaj lahko, saj še zlasti v prvem polčasu ni bil prav suveren proti medvoškemu Jezeru. Tolminci so v Medvodah po akciji iz avta sicer povedli prek Lo Duce, a so domači z dobro in predvsem enakovredno igro še pred odmorom prišli do izenačenja, ko je po podaji s prostega strela z glavo lepo zadel Lovrec. Lahko pa bi celo vodili, saj je po prodoru istega igralca v kazenskem prostoru nespretno posredoval gostujoči vratar Baloh, a je Volaš slabo izvedel enajstmetrovko. V drugem delu je borbenim domačinom pošla sapa, eno izmed številnih tolminskih akcij pa je izkoristil Šuligoj, ki je z bližine neoviran zadel z glavo.

Zagorje je s pričakovano, a težko doseženo, zmago doma ugnalo Adrio, s čimer so se Zasavci približali Zarici, v zgornjo polovico lestvice pa se je prebila še Ivančna Gorica, ki je s tremi goli Peneta in Ožbolta nebogljena Brda uničila v dobre četrt ure. Tabor in Sava sta se v Sežani razšla brez zmagovalca, točko domačih pa je nekaj minut pred koncem rešil izkušeni Barut. Isti rezultat so videli tudi gledalci na mestnem stadionu v Ajdovščini, kjer Rudar kljub celemu polčasu z igralcem več ni zmogel do več kot remija.

Rezultati 20. kroga:
KAMNIK 0:16 IZOLA
Peroša (5, 15,21, 25, 69), Finkšt (7, 13, 42, 44, 48), Perpar (19, 34, 83), Iriškić (43)
ZAGORJE 2:1 ADRIA
JEZERO MEDVODE 1:2 TOLMIN
Lovrec (40); Lo Duca (31), Šuligoj (72)
ZARICA 1:1 JADRAN (D)
Božičič (23); Nikolič (80)
TABOR (S) 1:1 SAVA
Barut (82); Dojčinović (68)
IVANČNA GORICA 3:0 BRDA
Pene (6), Ožbolt (16, 17)
AJDOVŠČINA 1:1 RUDAR (T)
Vidmar (17); Mrvoljak (43)

  • Podcast #12: Dejan Kopasić

    Dejan je nogometni trener, ki se zadnjih nekaj let specializira za video analitiko nogomet…
  • Podcast #11: Pripravljalno obdobje

    V tokratni epizodi Igor in Nace vodiva samostojen pogovor, v katerem deliva svoje poglede,…
  • Bilje na Portovalu do remija

    Na tekmi 18. kroga 2. SNL sta se v Novem mestu pomerila Krka in Bilje. Ekipi, ki v zadnjem…
Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od T. D. L.
Naloži več novic iz 3. liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Cirkulane ostajajo strupene za Bistrico, ki bo 2. SNL lovila z lepo prednostjo

S tekmo v Cirkulanah se je končal jesenski del tudi v vzhodni polovici 3. SNL. Vodilni Bis…