Po prvih nekaj kolih 3. SNL zahod je obstajala nevarnost, da bi bila liga praktično odločena že sredi oktobra, saj je Koper korakal proti naslovu in pri tem bolj kot ne z lahkoto premagoval vse nasprotnike. A vsaka serija se mora enkrat končati in tudi kozlom je v tem tednu pošla sapa. Prejšnji vikend so se namučili s skromnim Jadranom, v sredo do doživeli pokalno katastrofo proti Olimpiji in očitno se po vsem skupaj niso uspeli dovolj dobro pripraviti za derbi s Tolminom. Na Bonifiki se je zbralo zgolj nekaj več kot 100 gledalcev, ki pa so lahko videli zlasti odlično igro gostov. Tolminci so začeli furiozno, prvi gol je padel v prvem napadu in še preden so se domači uspeli zbrati, so bili že v skoraj izgubljenem položaju. Po četrt ure igre je semafor namreč kazal 0:3, zadela sta Kos in Kravanja dvakrat. V nadaljevanju so se Koprčani sicer trudili in so preko Fatića in Baše uspeli znižati razliko, a jim je za preobrat zmanjkalo moči. Še več, prvi junak tekme in prvi strelec Tolmina Kravanja je malo pred koncem s tretjim golom zabil še zadnji žebelj v koprsko krsto. Prvenstvo je spet odprto in nevtralni ljubitelji primorskega nogometa so lahko zadovoljni.


Nekoliko je razočaral tudi obisk na mestnem stadionu v Izoli, kjer sta se srečala tradicionalna primorska velikana Izola in Primorje, ki se letos borita za mesta pod vrhom lestvice. Ribiči so po dveh slabših izidih izkoristili prednost domačega terena in slavili razmeroma rutinirano z 2:0, zadela sta Bičanić in Gavrić. Varovanci Davida Kompare so s tremi točkami tokratnega nasprotnika prehiteli na četrtem mestu. Tretja ostaja Vipava, ki po pričakovanjih ni imela nikakršnih težav z zadnjeuvrščeno Plamo, ki tudi za domače tekme komaj zbere dovolj igralcev. Tokrat je moral rezervni vratar Gustinčič zaigrati kar v polju.

Adria pa je v izjemno pomembni tekmi ugnala Jadran in lahko zdaj nekoliko lažje diha, saj se je razlika do najbolj ogroženih občutno povečala. Spet se je med strelce vpisal neuničljivi Zovatto. Tudi v Krvavem Potoku in pri Štantu ni bilo pretiranega interesa za tekmo in v povprečju si je v tem krogu tekme ogledalo  zgolj 52 gledalcev.

Rezultati 10. kroga v 3. SNL zahod:

Adria : Jadran HK 2:0 (0:0)

100; Komel 68`, Zovatto 87`

Plama Podgrad : Fama Vipava 0:2 (0:0)

30; Vidmar 54`, Keranović 64`

Elta Izola : Primorje 2:0 (1:0)

80; Bičanić 40`, Gavrić 70`

Koper : TKK Tolmin 2:4 (2:3)

120; Fatić 36`, Baša 37`; Kos 1`, Kravanja 14`, 16`, 86`

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od T. D. L.
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

FOTO: Vipava s petnajsto zmago čez Adrio

V Vipavi smo videli zadnjo tekmo 24.kroga tretje lige zahodne skupine. To je bila že osemn…